Кметът на Монтана: Феро да не се радва, ако ЦСКА ни вкара!


Кметът на Монтана: Феро да не се радва, ако ЦСКА ни вкара!

3287 0

Кметът на Монтана Златко Живков предупреди треньора на местния тим Ферарио Спасов да не се радва, ако ЦСКА победи в днешния мач за Купата на България. Както е известно, Феро и неговият асистент в тима Михаил Мадански са бивши треньори на "червените". От своя страна кметът е върл фен на Левски и иска неговият отбор да се представи възможно най-достойно срещу лидера в "А" група. Вчера Живков лично се срещна с играчите и треньорите на Монтана, за да ги надъха за успешен мач срещу "армейците".

"Ние имаме цесекарски екип, предупредил съм нашите треньори да не се объркат и да не започнат да се радват, ако "червените" ни вкарат гол - заяви с чувство за хумор Живков пред "България Днес". - Ясно е, че ЦСКА е фаворит. Ние си приличаме с това, че сме лидери - едните в "А", а другите в "Б" група. Както каза Мадански, за нас по-важно е догодина да играем един срещу друг в елита. Различаваме се по това, че ние нямаме финансови задължения, за разлика от тях. Разбира се, заплатите при нас са далеч по-ниски, отколкото при тях.

Преди 8 години отново се срещнахме тук и ЦСКА ни победи много трудно, въпреки че имаше страхотен отбор. Сега ситуацията е подобна. Това ще е най-големият мач за Монтана през тази есен. Но за нас следващият ни двубой в "Б" група срещу Созопол е не по-малко важен. Основната ни цел е да се върнем в "А" група. ЦСКА е доста силен отбор и не случайно е убедителен лидер в първенството. Но ние имаме своите шансове, когато победителят се решава в един мач, е много по-интересно. От този мач може само да спечелим."

Очаква се днес стадионът в Монтана да се напълни за мача, а прогнозите са, че дъжд няма да вали. Голяма част от публиката ще вика за ЦСКА, тъй като регионът е известен като един от "най-червените“ в България.

"Най-вероятно по-голямата част от публиката ще е от цесекари - признава кметът. - Тук има страшно много фенове на "червените". Може да се каже, че те ще се чувстват като домакини и ние няма да имаме предимство от това естество. Важното е да се получи празник, да няма ексцесии и всички да си тръгнат доволни от стадиона. Теренът ще е в нормално състояние - какъвто за нас, такъв и за ЦСКА. Правим ремонт на стадиона за 1 млн. лева, парите идват по програма. Ще сложим осветление, ново табло, подменяме тревата".

Голямото притеснение за домакините е дали лидерът на тима и бивш играч на ЦСКА Здравко Лазаров ще е готов за мача.

"Не съм сигурен дали ще взема участие в мача с ЦСКА, защото все още имам болки в адуктора - сподели Електричката. - Евентуалното ми участие ще се реши може би часове преди мача. Всичко зависи и от състоянието на терена. Ако продължава да вали, едва ли ще изляза да играя, тъй като на лошия терен има вероятност контузията ми да се усложни. Ще се хвърлим, разбира се, защото в един мач няма какво да губим дори срещу ЦСКА. Но за нас е по-важно първенството. Нашата цел е да върнем Монтана в "А" група."

Треньорът Ферарио Спасов бе лаконичен преди мача: "С игровия потенциал, с който разполагаме, съперникът е фаворит - каза Феро. - Не трябва да се създава излишна драма, но в един мач може всичко да се случи."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички