Турицов: Мачът в понеделник е по-специфичен, трябва отбор и фенове да сме едно цяло


Турицов: Мачът в понеделник е по-специфичен, трябва отбор и фенове да сме едно цяло
Снимка: Lap.bg

781 0

Защитникът на ЦСКА Иван Турицов обяви, че тимът няма да се повлияе от отпадането си от Европа за представянето си в Първа лига. Той посочи, че утрешният мач с ЦСКА 1948 е с по-специфичен заряд и обеща отборът да бъде трудолюбив и отдаден в преследването на целите си у нас.

"С Базел беше доста труден мач, особено втория, те се представиха много добре. Играха доста агресивно и мисля, че заслужаваха малко повече победата. Не се представихме по най-добрия начин във втория мач, може да се каже и че беше лош ден за нас. Желанието в нас беше много голямо, за да продължим, да влезем трети път подред в групите, но може би доза късмет не ни достигна. Мисля, че дадохме всичко от себе си, всеки наш футболист може да си го каже, когато се погледне в огледалото", заяви Турицов пред клубния сайт.

"Това не трябва да ни се отразява психически, ние сме в такъв клуб, който играе на всички фронтове, за всяка една титла. Не мисля, че това отпадане ще ни се отрази в представянето ни в българското първенство. Предстоят ни много важни мачове, които трябва да спечелим. Конкуренцията в нашето първенство става все по-голяма, все повече отбори се борят за топ класиране, за спечелване на титлата, и осъзнаваме, че битката е на всички фронтове. Това, което зависи от нас, футболистите, като режим, работа и отдаденост, категорично заявявам, че ние ще се постараем да го изпълним", обеща той.

"Мачът в понеделник (срещу ЦСКА 1948, бел.ред.) е с по-специфичен заряд, всеки от футболистите знае срещу какъв съперник излиза. Не само заради нас, а и заради феновете, сме длъжни на този мач да се раздадем на макс и да оставим сърцата си. Спомням си, че на една пресконференция Саша Илич каза, че феновете ни правят с 20-30% по силни. Като футболист мога да го потвърдя. В мача с Базел, когато спечелихме с 1:0, 15 000 крещяха "ЦСКА". Това е една голяма емоция и се надявам в понеделник да получим същата подкрепа и да покажем най-вече, че фенове и отбор сме едно цяло", завърши националът. По-рано от ЦСКА 1948 поискаха допинг контрол за двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички