Фенове и отбор като едно: ЦСКА отново започва обратното броене


Фенове и отбор като едно: ЦСКА отново започва обратното броене
Снимка: БГНЕС

4621 0

Големият съперник на Лудогорец в битката за титлата сезони наред - ЦСКА, започва тази вечер поредния опит да достигне до дългоочакваната 32-ра титла. "Червените" гостуват на Хебър, а очакванията са двубоят да се превърне в празник за феновете по трибуните.

Зарядът и историята

От 21:00 часа отборите отново ще се срещнат в исторически двубой, след като преди 34 години Хебър изигра първия си двубой в елита точно срещу именития тим на стадион "Георги Бенковски". Днешната среща пък ще бъде първата в историята при осветление на съоръжението. 

В лагера на "червените" пък още се вълнуват около последните процеси в клуба, след като получиха "зелена светлина" около реновацията на "Армията" и продължават със силната селекция. Така горчивите спомени от края на миналия сезон изглеждат минимализирани. 

Поради тази причина се очаква секторът на гостите да бъде препълнен, а организаторите предвиждат да намалят буферната зона за сметка на още "червени" запалянковци в една от централните трибуни. 

Първи мач за сезона

Пред 31-кратните шампиони единствената лоша новина преди сблъсъка с възпитаниците на Любослав Пенев остава липсата на обигран състав. Причината е скорошното присъединяване на голяма част от новите попълнения, които ще влизат в игрови ритъм в движение или тепърва ще се присъединяват към тренировъчния процес. 

С наказания от края на миналия сезон са Дюкенс Назон и Тибо Вион заради натрупани картони и Турицов заради директното му изгонване срещу Левски. Матей, Морено и Де Нойер продължават да лекуват травми, като последният дори се контузи на "Георги Бенковски" при символичното домакинство на Черно море. 

Една от любопитните статистики преди битката е опитът на Пенев като наставник срещу ЦСКА. До този момент той се е изправял в 6 срещи срещу "червените" и още не е успял да ги победи. В момента той дори е в серия от 4 поредни загуби начело на Литекс, ЦСКА 1948 и Хебър.

Следете Хебър - ЦСКА НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички