Треньорът на Сепси: ЦСКА е много добър и обичан отбор, най-много ми харесват...


Треньорът на Сепси: ЦСКА е много добър и обичан отбор, най-много ми харесват...
Снимка: CSKA.BG

2126 0

Треньорът на първия съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите Сепси - Ливиу Чиоботариу, сподели очакванията си преди предстоящия мач на своя тим срещу "армейците".

Наставникът на носителя на Купата и Суперкупата на Румъния говори със сериозно уважение спрямо 31-кратните шампиони на България. Той отличи историята, публиката, както и настоящия състав на "червените".

Двата тима излизат един срещу друг на стадион "Българска армия" в първата битка помежду си от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тя е насрочена за четвъртък (27.07), от 20:00 часа.

"Ясно е, че мачът с ЦСКА е много важен. Ще се срещнем с отбор, който има фантастична история и постижения. Това е отбор, който е много обичан в България. Със сигурност утре очакваме да бъде сензационен мач. Добре подготвени сме. Надяваме се на един добър и положителен за нас резултат", започна Чиоботариу и продължи.

Кой е фаворитът и какви са нагласите?

Наставникът на Сепси намекна, че българският тим влиза като фаворит в срещата. Той обаче изрази надежди, че неговите възпитаници все пак ще успеят да надделеят.

"Ясно е, че в този момент ЦСКА има много по-голям опит от нас. Участвали са в много повече международни срещи. Ние също имаме желанието да продължим напред и сме наясно, че техният отбор е силен. Наблюдавал съм играта им и съм наясно, че могат да ни създадат проблеми във всеки един момент.

Отборът на ЦСКА е технически много добре подготвен и организиран. Техният стил на игра е нападателен. Знаем, че се бориха за първото място с Лудогорец през миналия сезон. Ние не се плашим - това е футбол. И ние, и ФКСБ искаме да победим. Има и втори мачове, независимо от резултата. За наша радост реваншите са в Румъния", добави специалистът.

Как се готвиха румънците и кои "червени" ги впечатлиха?

"Проучили сме добре противника ни. Забелязах, че използват система 3-5-2, след което преминават на 4-2-3. Очаквам, че ще се върнат към първоначалната такава. Харесва ми целият отбор. Особено съм впечатлен от вратаря, както и от Хайнц и Асприля", сподели бившият бранител.

"Изобщо от нападателите им. Трябва да подчертаем, че централната линия на ЦСКА е много добра. Изключително важно е да свършим своята работа, за да продължим напред.

Не мога да разкрия стратегията на нашия отбор. На първо място, сред нашите силни страни е хомогенността на отбора. Имаме футболисти, които играят заедно от много години и се познават много добре", завърши Ливиу Чиоботариу.

А какво каза един от асовете на "армейците" - Тобиас Хайнц, преди срещата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички