Това е ФК Сиренс - съперникът на ЦСКА в Лига Европа


Това е ФК Сиренс - съперникът на ЦСКА в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3816 0

ЦСКА ще се изправи срещу малтийския Сиренс в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Жребият отреди "червените" да са домакини, като сблъсъкът ще се състои на 27 август. Екипът на SportLive направи кратко проучване за съперника на ЦСКА.

Сиренс е основан през 1968 година, като първоначално носи името "Сейнт Пол'с Бей" (до 1972 година). Отборът постепенно се изкачва в нивата на футбола в Малта, като в последните години постига и най-големите си постижения в историята на клуба.

През сезон 2013/14 тимът завършва първи в Трета дивизия (4-тото ниво на футбола в страната), като успоредно с това поставя исторически рекорд. Няколко години след това (през сезон 2018/19) Сиренс печели 1-вото място във Първа дивизия (2-рото ниво на футбола в страната) и така на 3 април 2019 година си осигурява историческа промоция в елита на Малта - Малтийската Премиер лига.

Още в първия си сезон в най-високото ниво на футбола в страната, Сиренс завършва на 4-ото място с 35 точки - само 6 по-малко от шампиона Флориана. Така отборът печели и правото да участва за първи път в своята история в Лига Европа, а първият му съперник ще бъде българският ЦСКА.

Междувременно, наставникът Стамен Белчев демонстрира самочувствие и увереност, когато коментира жребия на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички