Топ 5 на най-използваните играчи от Саша Илич в ЦСКА е запълнен от чужденци


Топ 5 на най-използваните играчи от Саша Илич в ЦСКА е запълнен от чужденци
Снимка: БГНЕС

1940 0

ЦСКА официално се раздели със Саша Илич след година начело на тима. Това се случи след провала на старта в Лигата на конференциите и загубата от румънския Сепси с 0:2 в първия мач в София.

Близо до титлата с Илич

Със сърбина начело "червените" бяха много близо до това да станат шампиони през миналия сезон, но в крайна сметка 1 точка разлика с Лудогорец ги раздели от мечтата. Това настроение изглежда им повлия и за началото на новия сезон, като играта бе далеч от нивото, на което се надяваха феновете.

През миналата компания "червените" изиграха общо 44 мача, в които средно печелеха по 2,27 точки. Любопитно е да се отбележи кои са петимата играчи, които Илич е използвал най-много и са записали най-много игрови минути.

Петимата най-използвани играчи са чужденци

И петимата са чужденци. Начело е вратарят Густаво Бусато, който има 3 420 минути, като от 43 мача в групата в 38 е играл. След него в класацията е Амос Юга 3 099 минути. Дефанзивният халф има 37 мача с по 1 гол и 1 асистенция.

Веднага след него се нарежда Тибо Вион с 2 953 минути, но повече двубои -  42 с 9 асистенции. На 4 място е Маурисио Гарсес  с 2 939 минути  в 40 мача с 12 гола и 4 асистенции. Топ 5 запълва един от капитаните Юрген Матей, който е контузен в момента. Той има 2 919 минути, като защитникът е играл в 33 мача с 2 гола.  А именно отбраната е едно от нещата, с които ще бъде запомнен Илич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички