Точка до мечтата, бетонна стена и евробитки : С какво ЦСКА ще запомни престоя на Саша Илич


Точка до мечтата, бетонна стена и евробитки : С какво ЦСКА ще запомни престоя на Саша Илич
Снимка: Cska.bg

5667 0

В днешния ден (29 юли) пътищата на сръбския наставник Саша Илич и ЦСКА официално се разделиха. "Червените" информираха своите почитатели със съобщение на своя уебсайт, че са взели решението след незадоволителни резултати. Разбира се, Саша Илич и ЦСКА имаха своите моменти, които завинаги ще останат в съзнанието на почитателите на "армейците".

Борбата с Лудогорец

ЦСКА бе много близо до спечелването на Първа лига за пръв път от сезон 2007/08 насам. "Червените" успяха да се противопоставят максимално на доминанта в българския футбол - Лудогорец. Футболистите на Илич завършиха сезон 2022/23 с актив от 84 пункта - 1 точка по-малко от "зелените", които грабнаха титлата.

Уникалната отбрана на Илич

Саша Илич винаги се е славил като изключително прагматичен треньор, който не обича да поема излишни рискове. Именно заради това той изгради "бетонна стена" пред своя вратар Густаво Бусато, инвестирайки в отбраната. Под ръководството на Илич ЦСКА отбеляза 80 попадения и допусна само 30. Друг много интересен факт е, че с Илич ЦСКА не е допускал повече от 2 гола в мач.

През изминалата кампания пък "червените" имаха защита номер 1 в Първа лига, допускайки 17 гола в своята врата. Под ръководството на сръбския специалист процъфтяха имената на защитници като Юрген Матей, Иван Турицо, Мено Кох и Християн Петров, които се развиха подобаващо.

Евробитките

ЦСКА не успя да си пробие път в груповата фаза на третия по сила европейски турнир - Лига на конференциите през изминалия сезон, губейки от Базел в плейофния рунд. В предните кръгове обаче "червените" направиха запомнящи се мачове, отстранявайки Македония ГП с общ резултат 4:0.

Последва незабравим сблъсък със Сейнт Патрик от Ирландия, който победи "червените" с 1:0 на "Българска Армия", но седмица по-късно на своя земя момчетата на Илич направиха пълен обрат и се наложиха с 2:0, успявайки да зарадват своите почитатели.

След уволнението на Илич веднага започнаха да се спрягат най-различни имена за негов вероятен наследник. Името на Александър Томаш бе това, което изненада най-много.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички