Тончо Токмакчиев: ЦСКА не се ръководи добре от 14 години, бойкотът на феновете е основателен


Тончо Токмакчиев: ЦСКА не се ръководи добре от 14 години, бойкотът на феновете е основателен

1727 0

Известният актьор и виден привърженик на ЦСКА - Тончо Токмакчиев, коментира актуалните проблеми при "армейците" и футбола у нас като цяло. Пред "БЛИЦ" той сподели дали следи родния футбол, както и позицията си спрямо ръководството на клуба и бойкота на част от организираните привърженици на "червените".

Г-н Токмакчиев, следите ли българския футбол в момента?

"Не. Нямам никакво време. Нито гледам по телевизията, нито ходя на стадиона. За да отида на стадиона, трябва да има три причини. Първо – да има отличен отбор, който да гледам. Второ – да има прекрасен стадион, на който аз и всички фенове да се чувстваме уютно и комфортно. И трето – да има атмосфера. Хубава, красива, която да създава настроение. Е, то нито едно от тези неща ги няма. Как тогава да се интересувам от футбол, който на всичко отгоре не се ръководи от хора, които го разбират", категоричен беше Токмакчиев, който по-късно поясни, че не е загубил любовта си към 31-кратния шампион, а е по-скоро обиден на случващото се в клуба.

"Чакайте. Не, не. Аз си обичам ЦСКА. Винаги съм бил цесекар. Но вижте как се управлява клубът. Не се ръководи добре, след като титлата е мираж вече 14 години, а чат-пат се печели Купата. Това успехи за тим от ранга на ЦСКА ли са? За да имаш отбор, трябва да притежаваш играчи. Големи играчи. Последният такъв в ЦСКА беше Жуниор Мораес. Сега имената им не знам, честно. И става едно текучество. Страшна работа.

Един дойде, друг си тръгне. Никаква следа не оставят. Победоносна, шампионска среда имам предвид. Това са второразрядни футболисти, които с лопата да ги ринем. Е, как да станем шампиони, кажете ми, как?!. Когато нямаш нещо специално, което да ти доведе вниманието, как да я има тръпката? Онази, която навремето ме караше не да ходя, а да тичам към стадиона", каза актьорът, след което отговори и за бойкота на организираните запалянковци срещу ръководството.

"Чух, да. Ами явно имат основание момчетата. Ето, сега от Левски сме паднали. Казвам паднали, защото аз не съм гледал Вечното дерби от 3-4 години по телевизията, а поне от 5-6 години не съм наблюдавал Левски – ЦСКА от трибуните. Какво да правя на стадиона? Там повечето фенове са едни и същи – озлобени, викат, крещят, псуват. Ако им направите една анкета и ги попитате да назоват имената на всички от техния отбор, те нито едно име няма да ви кажат. Имам чувството, че на мачове вече преобладават такива, които не отиват заради любовта си към футбола, а заради „любовта“ си към боя и зрелището", допълни още той.

Ето коя легенда на ЦСКА нападна футболистите на "армейците" след загубата във Вечното дерби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички