Легенда на ЦСКА избухна: "Армейците" бяха трагични, жал ми бе да ги гледам как се мъчат


Легенда на ЦСКА избухна: "Армейците" бяха трагични, жал ми бе да ги гледам как се мъчат
Снимка: Cska.bg

1799 0

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов, говори пред "Тема Спорт" след загубата на "червените" от Левски в 11-ия кръг на Първа лига и отправи остри критики към представянето на "армейците".

"Дерби нямаше, ЦСКА не игра", констатира Паро в началото и продължи: "Дерби има, когато се изправят два отбора. "Червеният" обаче бе в безтегловност. Тези момчета не знаят какво означава този мач. Наред с това повечето не са класни футболисти, особено в средата на терена. Бавни, тежки - като унгарски товарни коне. Живец нямаше. Все се надявах в един момент някой да "експлодира", да направи нещо на скорост, ама напразно. Всичко ставаше на бавни обороти. Играчите просто не знаеха какво да правят".

77-годишният Никодимов все пак отличи един от футболистите на Саша Илич, но и не се изказа ласкаво за Иван Турицов, който си изкара червен картон: "От време на време Линдсет живваше, но какво може да направи сам момчето? Другите бяха трагични. Никакво изнасяне на топката, само ритане напред… Десният бек, нашето момче, струва ми се, че се мисли за някакъв много голям футболист. Наблюдавал съм го и в други мачове, в които прави доста грешки, при това и тактически. В отбрана всички бяха под всякаква критика, нямаше никакво подсигуряване. Не бяха слаби, а много, много слаби. Толкова, че да не си заслужава да ги коментираш".

"Неприятно ми е да говоря, като гледам такава продукция. Как да направиш дори елементарно сравнение с някой минал тим, на който съм бил треньор. Толкова бездушен отбор никога не е имал ЦСКА, откакто се помня. Но такива са времената. Гледаме да взимаме евтини футболисти, а те взимат големи пари. От показаното се хващаш за главата".

"Преди време треньорът Любомир Ангелов-Старото се шегуваше, че който се спъвал по улицата, го взимали за футболист. Такива ми изглеждаха "червените" в дербито. В Левски поне имаше жар, разпалена от българите в отбора. За тяхното ниво "сините" играха много добрe. Докато "армейците" бяха трагични, жал ми бе да ги гледам как се мъчат и как не знаят какво да направят. Та дори и как да застанат", завърши коментара си легендарният Никодимов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Ултра’ ЦСКА" изригна след загубата от Левски: "Славизацията" си върви с пълна сила...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички