Томов се кълне в национален ефир: Не съм лъгал никога!


Томов се кълне в национален ефир: Не съм лъгал никога!
Снимка: БГНЕС

1394 0

Александър Томов реши да поеме отбранителна позиция по думите на Милко Георгиев срещу бившото ръководство на ЦСКА.

"Моите сътрудници ме информираха, че се говорят нелепости. Господин Георгиев трябва да уважава усилията и постиженията на другите", коментира Томов в ефира на "Дарик Радио".

"Да не изпада в такава комична ситуация, току-що дошъл да оплюва другите. През 2013-та ЦСКА отново така бе пратен във В група, а сега си е тук. Това, че сега господин Георгиев и останалите акционери са намислили друга стратегия, трябва да се подхожда с уважение," заяви за начало на включването си той.

Томов, който два пъти влезе в клуба и два пъти наля допълнително дългове в клуба, беше категоричен, че дългът към НАП не е "голяма сума", а в същото време за лиценза не достигали 660 хиляди лева.

"За мен ситуацията е ясна. Имаше публично обещание да се платят всички задължения от новите собственици, пред всички национални медии, от Петър Манджуков. Очевидно е сменена стратегията. Не е голяма сумата, остана една неголяма, към НАП и други. Сумата, която остава да се плати, е максимум 660 хиляди лева. Те дават лиценза, това е мнението на Лицензионната комисия", заяви Томов, обвинявайки Милко Георгиев в обикновена "подлост". 

"Това е една обикновена подлост. Всички членове се подписаха върху документ, който предава акциите на господин Георгиев. Поет е някакъв ангажимент. Този ангажимент не е за това кой носи отговорност. След като той не е изпълнен, трябва да се каже защо.

Имаше желание през месец април, изразено, поиска се от мен да продам около 30% от акциите на символична цена. Другите бяха овладени с договор. Очаквах и от Милко, и от Ивайло, и другите, повече толерантност. Те трябваше да кажат, избрахме друга стратегия. Това, което става сега - няма ток, и т.н. Това е сумата за лиценза."

Що се отнася до случая Чочев, чиято дължима сума Томов се опита да присвои, политическият лидер се опита да обясни, че вината била на ръководството.

"С Чочев, грешката е техническа, направена при вас. От твоята фирма е платено. Нелепо е за такъв случай. Аз ли съм го подал този IBAN?! При всички случаи, това е техническа грешка. И тя можеше да се оправи", оправдаваше се Томов.

Александър Томов бе абсолютно категоричен, че информациите за закупени ниви, не отговарят на истината.

"Това бе направено частично, но това е действие със себеотрицание," си противоречеше той веднага. "Това е напълно обезпечена сделка. Не бива да се прави спекула. Хората помагат временно, за да се реши въпросът с НАП. Аз по ваше настояване, г-н Георгиев, съм освободил 5 милиона задължения", завърши бившият главен акционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички