Главният акционер в ЦСКА за лиценза, Томов, Пенев и още много


Главният акционер в ЦСКА за лиценза, Томов, Пенев и още много

1307 0

Единият от двамата главни акционери в ЦСКА Милко Георгиев изрази мнение, че "червените" ще вземат лиценз и за "А" група, и за "Европа", като подчерта, че лицензът е един.

"ЦСКА ще обжалва в срока, който е даден от Лицензионната комисия. Смятам, че ЦСКА ще получи лиценз и ще участва в първенството. Смятам, че ще получим лиценз. Той лицензът е един – за първенство и за Европа", заяви Милко Георгиев пред "Дарик Радио".

Иначе Георгиев сподели, че едва тази седмица е разбрал, че е насрочено дело срещу 31-кратните шампиони от кредитор, изискващ клубът да бъде обявен в несъстоятелност.

Онзи ден разбрах, че има насрочено дело за септември от някакъв кредитор, който иска да обяви клуба в несъстоятелност. Ако това се случи след година-две-три, следва да се разпродадат активите. Към момента аз не смятам, че ЦСКА има активи", каза акционерът.

Александър Томов пък се намеси по време на интервюто и помоли за повече уважение, а и обяви, че дълговете за лиценза са "едва" 660 хиляди лева.

"Така и не разбрах какво точно отговори г-н Томов, както и да е. Да, г-н Томов, вие сте уникален по своята същност човек и винаги ще уважавам вашите способности. Една грешка допуснахте, можехте да имате много съмишленици, а вие искахте да имате последователи. Разбира се, че седмицата ще стигне за обжалването за лиценза. Ще внесем ясноти по някакви въпроси. Лицензионната комисия дава предписания.“

„В събота, аз и Ивайло, плюс целия екип ще излезем да покажем как според нас ще може нещата да се случват. Несериозно е, аматьорско е, в петък да кацнеш в България, без да си се свързал с клуба преди това. Идва един човек и казва аз ще платя заплатите, вие ми предложете акциите. Видиш ли някой с пура, трябва да имаш едно наум.“

„Мерките, които смятаме да предприемем, могат да изведат клуба, да го вдигнат от сегашното му състояние. Аз може да си запазвам хиляди имена, но ние сме отговорни хора и това не може да се случи само по нашата воля. Винаги има и Вариант Б. Не е вярно, че задълженията били малко. Част от обезпеченията към НАП са дадени от частен изпълнител за продажба. Финансова дисциплина. Означава, ако имаш 5 лева, да харчиш 5 лева, а не 10 лева. Ще дам следния пример. Когато поискахме бюджетът да ни бъде представен, видяхме, че има само разходна част, приходна нямаше. Смятам, че сме на вярната пътека, нека така да го кажем“, допълни Милко Георгиев.

„Мисля, че най-нормалното нещо е държавата да помогне, независимо дали на Левски, дали на ЦСКА. Няма как аз и Ивайло, премиерът или който и да е, еднолично да вземе такова решение. Това, което се спекулира, дава някакви насоки на феновете и на вас журналистите да изписвате тонове мастило. Държавата иска да помогне на някого, за да може след това да си вземе парите. По-логично е държавата да помогне, за да може този някой с финансова дисциплина така да си структурира нещата, че да излезе на зелено. Процесът е в период от 3 до 5 години клубът може да започне да се самоиздържа. Искам да се извиня на феновете за този форум в събота.“

„Как г-н Томов назначи Галин Иванов за треньор? Беше поканил друг треньор преди това. Искаше само едно нещо този човек, да му бъде заявено само едно нещо, че всички тези хора от ръководството са ОК, този човек ще е треньор, и тогава се появи Галин Иванов. Важно е да уточним, че Любо Пенев дойде без нито една стотинка. В БФС трябва да бъде записана заплата, но Любо и целият му екип дойдоха без една стотинка", категоричен беше за финал Георгиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички