Кралев разкри, че държавата не може да помогне за лицензите на Локо и ЦСКА


Кралев разкри, че държавата не може да помогне за лицензите на Локо и ЦСКА

1170 0

Днес Красен Кралев говори обширно за спортните бази у нас, а в същото време говори и за прословутите лицензи за "А" група и Европейските клубни турнири.

"За да се стигне до тук, явно управлението на клуба през годините не е било достатъчно рационално. Ние не можем да се бъркаме в работата на футболния съюз. Има си правила на ФИФА и УЕФА, които важат за всички клубове. Трябва да се мери с еднакъв аршин, когато говорим за Локо Пд, за Ботев, за Монтана, за Левски, за ЦСКА, за всички отбори. Трябва да се отнасяме еднакво и да има справедливост". 

Той определи също така, че базите на ЦСКА ще бъдат дадени на дружеството, с което се припознаят феновете, след като стане ясно бъдещето на клуба, което е прекалено неясно в момента.

"Ясно е, че участие в евротурнирите е невъзможно за Локо Сф и ЦСКА. Трябва да изчакаме да видим какво ще се случи с участието им в А група. Нашата задача като министерство е да гарантираме, че базите на ЦСКА ще отидат в правилните ръце. В това дружество, което ще наследи традициите и ще бъде припознато от феновете като ЦСКА".

Кралев подчерта, че държавата няма как да се намеси в определянето на лицензите, защото ФИФА и УЕФА имат точни указания, които трябва да бъдат спазени.

"Няма как министерството да съдейства на клубовете за лицензите. Много е трудно, да не кажа невъзможно, държавата да се намесва в работата на футболния съюз. За това ФИФА и УЕФА са категорични. Имат правила, които трябва да се спазват. Оттам нататък, когато излязат окончателните решения ще видим какви възможности има да се подпомагат клубовете. Все пак даването на базата на ЦСКА за един по-дълъг период няма да е малка помощ", коментира Кралев, който след това шокира с изказването, че всъщност "червените" имат концесия за базите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички