Томов на война с "грабителите" на ЦСКА


Томов на война с "грабителите" на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1577 0

Нямам намерение да плащам такива престъпни пари, които някой иска да получи за сметка на клуба. Такива хора в България много.

Така главният акционер в ЦСКА отговори на решението, според което трява да бъдат платени 320 000 евро комисионни на трансфери, извършени при ръководството на "Титан".

"Това е корупция от едър план, тук става дума за незаконно действие", казва още Товом и допълва, че  има 17 случая, по които футболисти, привличани в ЦСКА с договори, са играли от 0 до 5 мача и всичко това струва милиони, оформени с договори. 

Според него няма разлика между тези неща, нито в случая с открадване на парите от Александър Тонев, нито с тези 320 хиляди, нито със случая с Бенжелюн 600 хиляди евро, с Тенгариня и Нилсен, където са близо 500 хиляди евро. Всички тези хора са били формално вкарвани в отбора, за да се разпределят комисионни.

Той разказва как на 10 юли, когато акциите вече са били прехвърлени от "Титан", Венцислав Живков прехвърля правата по получаване на парите за Александър тонев от Астън Вила на частно лице, поставено отново от адвокат Георги Градев.

"Ние завеждаме дела в момента и се надяваме да ги печелим.  Не виждаме бързи действия. Очаквам от прокуратурата по-бързи решения. Когато няма българско правосъдие, световният футбол е взел принципно становище, че може да се отиде и да се гледат нещата в Лозана. Обжалването ще стане до края на тази седмица", каза още Томов.

Според благодетеля на ЦСКА това дело има и хубава страна, тъй като показва как са убивали ЦСКА.

"Такива хора убиват и България. Представете си вие разменяте два документа и получавате един милион. Не съм си позволявал никога такива неща, така бяха унищожени клубове, заводи, заради такива лешояди“, заяви Томов.

„Надявам се да не се отнемат точки, защото сме прозрачни, решават се нещата. Преди Коледа платихме половин милион лева за Пакурар. Пак ще плащаме, но това забавя развитието на клуба“, изрази надежда акционер №1 при "червените".

Той увери, че ЦСКА няма да има проблеми с лиценза.

„Лиценз ще вземем при всички положения, но се стремим да решим така нещата, че да платим по-малко, то е логично. Кой иска да плаща тези безумни мръсни пари, даже бих казал кървави пари, защото не се случват заради тях други неща в полза на децата“, завърши Томов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички