Градев предвиди ужасен сценарий: ЦСКА изхвърча от "А" група!


Градев предвиди ужасен сценарий: ЦСКА изхвърча от "А" група!

3487 0

ЦСКА може да бъде изхвърлен от "А" група! Сензационното разкритие направи специалистът по спортно право Георги Градев пред "България Днес". Мениджърът потвърди слуховете, че на "червените" могат да бъдат отнети 12 точки, а след това да последва и най-тежката санкция.

Както е известно, "армейците" трябва да платят 320 000 хил. евро на мениджъра Генади Вучков и фирмата "Градев спортс". Сумата е за посредническата дейност по привличането на четиримата футболисти Илияс Кириякидис, Сержиньо, Михаил Венков и Тасио от "Локомотив" (Пловдив) на "Армията". От ЦСКА се заканиха, че ще обжалват решението на Арбитражния съд в Лозана.

"ЦСКА трябва да плати в срок до 27 февруари - обясни Градев. - Ако той не бъде спазен, случаят ще се отнесе до Дисциплинарната комисия на БФС. Тя ще постанови нови 14 календарни дни срок. След тяхното изтичане в средата на март ще бъдат отнети 12 точки на ЦСКА - по три за всеки един от играчите. После идва и най-лошият сценарий за "армейците". Ако се забавят още с плащането, има вероятност да изхвърчат от "А" група", отсече адвокатът.

Той разкри, че главният акционер на ЦСКА Александър Томов все още не е завел дело в Спортния съд в Лозана. "Случайно намерих едно негово изказване от 2009 г. В него той обявява, че тази институция не става за нищо. Този съд бил най-несправедливият. Затова едва ли ще обжалва в него. Но и да го направи, аз съм оптимист за спечелване на делото", добави Градев.

Основен проблем пред ЦСКА е, че трябва да се плати сериозна сума за обжалването в УЕФА - по 17 хиляди швейцарски франка за всеки един от четиримата играчи, или общо 124 хиляди лева. Томов все още не е намерил адвокат, който да го защитава в Лозана. Срокът притиска шефа на "армейците".

Градев определя Томов като лъжец. Мениджърът не вярва на нито една от думите на главния акционер на "червените".

"Лупи е лъжец - отсече Градев. - Томов е наричан толкова пъти така в медиите и не завежда дела. Това говори само едно, той сам се съгласява. Заставам напълно зад думите си. Мога да ви дам и пример. През 2008 г. Томов излъга, че сумата, която дължи на НАП, е била разсрочена. Имам документ, че това не е така. Затова и от БФС са имали пълното основание да не дадат лиценз на ЦСКА тогава. Виновникът е ясен - това е Александър Томов. Той не плаща дори на адвокатите си. Твърди, че съм се опитвал да източвам клуба. Аз си търся дължимото. Искам си 320 000 евро. Това не е комисиона, а неустойка, която трябва да получи фирмата ми за преждевременното прекратяване на договорите на четиримата играчи, които бяха привлечени на "Армията".

Трима от тях избягаха, защото не им се плащаше. Другият прекрати по взаимно съгласие. ЦСКА можеше да спечели пари от тях, но не го направи. Ако бяха коректни, имаха възможност да ги продадат и да са на печалба, както и аз. Това, че Стойчо Младенов не ги искал, е глупост. Защо, като не ги желае, Сержиньо и Венков имат над 15 мача за един сезон с екипа на "армейците? Когато Томов взе ЦСКА през 2013 г. от "Титан", те имаха задължения към мен. След като той е собственик на отбора, следователно наследява дълговете му."

Спецът по спортно право обяви, че мениджърът Генади Вучков е положил неимоверни усилия да привлече четиримата футболисти от "Лаута" към "Армията".

"Никой не пита колко разходи е имал агентът по привличането на играчите - заяви Градев. - Платена е сума, за да могат и четиримата да разтрогнат, но не мога да я обявя."

Мениджърът гледа с насмешка думите на Томов. Главният акционер на ЦСКА обяви, че един от съдиите, който го е осъдил да плати сумата от 320 000, бил близък с Градев.

"Решението на съда е единодушно - заяви юристът. - Три на нула в моя полза. Нямам връзка с нито един от арбитрите, както твърди Томов. Този, за когото Лупи смята, че съм близък с него, го осъдих преди няколко седмици за 176 000 лева. Ако искаше, можеше да отсъди в полза на Томов, но той е справедлив", завърши Градев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички