Тишина и абсурдни оправдания - това ли заслужава ЦСКА?


Тишина и абсурдни оправдания - това ли заслужава ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

9269 0

Гриша Ганчев хвърли бомбата, че няма да продължи да издържа ЦСКА и напуска заедно с Юлиян Инджов. Поводът - няколко по-неудобни въпроса, зададени от притеснени фенове на ЦСКА. Без ултиматуми, без обиди - просто тревожност. 48 часа по-късно фракцията "Офендърс" се отказа от сектор "Г", след като феновете бяха заклеймени като предатели. Но истинските виновници за случващото се на "Армията" мълчат 3-и пореден ден. 

Големият бос Гриша Ганчев отдавна говори пред медии и журналисти, които са му удобни и няма да му зададат неловките въпроси, които вълнуват всички фенове на тима. Как от тези, с които избира да говори, никой не попита защо, аджеба, една декларация го накара да захвърли всичко, което направи (и добро, и лошо)? Има ли политически натиск върху него? Беше ли помолен да вземе ЦСКА в замяна на някоя друга услуга? Има ли нещо общо напускането му с факта, че от Европа се готвят да признаят ЦСКА-София за наследник на фалиралото ПФК ЦСКА АД и съществува възможност да завалят дела срещу клуба от футболисти, които години наред си чакат парите от клуба? Защо точно сега иска да напусне ЦСКА? И защо си "изми" ръцете с феновете, чийто единствен грях е, че му зададоха малко неудобни въпроси? И още десетки питания, които едва ли някога ще получат отговор. 

Къде е Стойчо Стоилов? Той обича да говори, макар не всеки път да знае за ЦСКА ли става въпрос, или за Литекс (както в едно от интервютата му в началото на одисеята му в ЦСКА). Като главен мениджър на отбора, не е ли редно да се появи пред медиите и да обясни какво точно се случва с ЦСКА? Защо дясната ръка на собственика мълчи вече 3-и ден и не смее да се покаже? 

Христо Стоичков, който редовно е търсен за коментари по темата Барселона, а и често говори за случващото се в българския футбол, също все още няма мнение за решението на Ганчев. Да, Камата е зает човек, работи далеч от пределите на България и не е част от ежедневните дела в клуба. Но е акционер и далеч по-важно - единствената фигура, към която феновете на ЦСКА не са изгубили доверие, защото никога не ги е предавала. 

Единствен на "Армията" говори Пламен Марков, но за около час пред медиите не каза нищо съществено. Едва ли и той знае защо Ганчев напуска ЦСКА. 

Мълчанието, идващо от "Борисовата градина", притеснява, и то с право, всички фенове на ЦСКА - независимо дали тези, които застанаха твърдо зад Гриша Ганчев, въпреки че не спази обещанието си да не намесва други клубове в опита си да съживи ЦСКА, или тези, които отказаха да имат общо с тази версия на ЦСКА, но все още милеят за "червената" идея и, дори да не си признават, следят внимателно това, което се случва. 

Едно нещо обаче е сигурно - всички, които някога са стъпвали на трибуните на "Армията", или подкрепят ЦСКА от всяко кътче на земята, имат право на обяснение от "силните" в клуба. Обяснението, че "Офендърс" са виновни е смешно, позорно и жалко. В цял свят има недоволни фенове, които гласно изразяват несъгласието си с политиката на шефове, директори и собственици. Да сте видели някой да си хвърли акциите в боклука, защото еди кой си не е съгласен с политиката му? 

Действията на Гриша Ганчев и компания са звучен шамар в лицето на ЦСКА. И феновете трябва да изискват до последния възможен момент истината. Защото "едни фенове ме питаха едни неща и не ми хареса" не звучи сериозно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички