Сумата, която Гриша Ганчев иска за акциите на ЦСКА


Сумата, която Гриша Ганчев иска за акциите на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

3733 0

Силният човек в ЦСКА - Пламен Марков, даде информация за акциите на клуба и как Гриша Ганчев планира да се раздели с тях. Досегашният собственик е готов да продаде своя дял срещу скромната сума от 76 хиляди лева. Изпълнителният директор също така подчерта, че клубът е обезпечен финансово поне до края на сезона и в тима не трябва да има притеснения какво ще се случи с напускането на досегашния собственик. 

„Акциите ще бъдат предоставени за около 76 000 лева, което е символична цена на фона на всичко. Учих уверението, че клубът е финансово обезпечен за не толкова кратък период от време. Треньорският щаб и футболистите трябва да бъдат спокойни, че всичко е подсигурено до края на първенството", сподели Марков в интервю пред "БНТ".

Той призна, че интерес към мажоритарния дял към настоящия момент няма и изрази недоверие към възможността феновете да станат собственик на тима, въпреки че самата идея е "хубава". 

"За момента интерес към тях няма, тъй като има юридическа процедура, която трябва да премине. Би било хубаво феновете да станат част от собствениците на клуба, но това е трудно постижимо в България. Преди време бе направен опит, като бяха продадени акции за около 1,5 милиона лева, което е недостатъчно за издръжката на отбора", припомни Марков за случая преди няколко години, когато Александър Томов пусна акциите на ЦСКА в продажба срещу 30 лева за акция. 

На "Българска армия" все още се надяват Гриша Ганчев да размисли и да остане в клуба, след като бяха дадени много обещания за бъдещето на "червените", включително реконструкция на стадиона. Що се отнася до това кой ще поеме мажоритарния дял акции в клуба, една от опциите за нов собственик на клуба е Христо Стоичков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички