Гриша Ганчев зарязва и ЦСКА, и българския футбол


Гриша Ганчев зарязва и ЦСКА, и българския футбол
Снимка: БГНЕС

3865 0

Все още действащият собственик на ЦСКА Гриша Ганчев не просто ще се откаже от мажоритарния си дял при "червените", но няма никакво намерение да се занимава с футбол отсега нататък, твърди "24 часа". 

Бизнесменът, който след години опити се озова на "Българска армия" през 2016 година, обяви, че се разделя с акциите на ЦСКА срещу скромна сума и едва ли ще се отметне от думите си. Клубът е финансово обезпечен до края 2021 година, според думи на Пламен Марков, но какво ще последва след това засега не се знае. 

Също така не се знае какво ще се случи и с акциите на клуба. Те трябва първо да бъдат предложени на Христо Стоичков, но легендарният футболист не е изказал никакво мнение за случващото се на "Българска армия" в последните дни. Той не беше и част от призива на легендите на ЦСКА към Гриша Ганчев, с който величията в червената история се опитаха да го разубедят от решението да напусне "Армията". 

Както е известно, бизнесменът беше собственик на Литекс дълги години преди да поеме управлението на отбора от "Българска армия". Отсега нататък обаче не се очаква той да се занимава с футбол и вероятно ще продължи да финансира единствено българската борба. 

Само няколко дни след решението на Ганчев, вече се виждат сериозни последици. Излезе информация, че напускането му е провалило 2 страхотни трансфера в ЦСКА, които са щели да увеличат дълбочината в състава на Бруно Акрапович, както и да заздравят дупката, оставена след продажбата на Али Соу. Също така се оказва, че двама от титулярите в ЦСКА искат да напуснат като следствие на решението на Ганчев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички