Тефтерчето на Пардю, от което играчите на ЦСКА треперят


Тефтерчето на Пардю, от което играчите на ЦСКА треперят
Снимка: LAP.bg

5314 0

Интересен способ на действие има треньорът на ЦСКА Алън Пардю. Той има специално тефтерче, което е неизменно в ръцете му, когато е край тъчлинията. Британецът си записва в него всяка грешка на играчите по време на мачовете, пише "България Днес".

Попадналите в тефтерчето след това трябва да дават обяснения на треньора за причините да не спазят указанията му. Грешките се анализират в съблекалнята, а виновните са заплашени с изваждане от титулярния състав, твърди изданието.

Пардю записва в тефтера си и добрите моменти в играта на "червените", за което те получават похвали. Отбелязва и колективните грешки, които се отличават от планираната тактика преди срещи. Записите му често се използват и при анализите на играта по време на паузата между полувремената на двубоите.

Най-известният привърженик на тефтера във футбола е нидерландската легенда Луис ван Гаал. "Шансът да се забрави нещо много важно не е за подценяване. Ако не си записваш, забравяш", обясни треньорът на Нидерландия. Всички новини за предстоящия финал за Купата срещу Левски четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички