Съперничеството ЦСКА - Черно море: Смазваща "червена" доминация - халф е с най-много голове


 Съперничеството ЦСКА - Черно море: Смазваща "червена" доминация - халф е с най-много голове
Снимка: БГНЕС

5318 0

Малко над един месец, след като Черно море отстрани ЦСКА на четвъртфиналите за Купата на България, двата тима отново ще премерят сили, този път в плейофната фаза от Първа лига. "Армейците" ще гонят успеха в борбата за първото място, а "моряците" - в борбата за европейските клубни турнири.

Проблемът за Илиан Илиев и компания обаче е, че въпросният успех на Черно море през април бе едва осмият във всички турнири срещу този съперник след 2000 година насам. В същото време варненци са били на губещата страна в цели 35 случая. Равенствата пък са 13.

Прави впечатление и сериозната разлика при попаденията, допуснати и реализирани от Черно море, който се слави с коравата си отбрана. "Червените" са реализирали общо 78 гола в тези 56 срещи, докато "моряците" са отговорили с едва 34.

Кой има най-много голове в мачовете между ЦСКА и Черно море?

Футболистът с най-много попадения в това съперничество е Емил Гъргоров, който се е разписвал седем пъти срещу Черно море с фланелката на ЦСКА. Фернандо Каранга е втори с 4, докато Жорди Кайседо, Али Соу и Йордан Юруков (който е играл и за двата отбора) са с по 3.

Възпитаниците на Саша Илич влизат като фаворити в двубоя. Те имат преимущество и при цената на състезателите си - над три пъти разлика. Съставът на "армейците" е оценен на 16,7 милиона евро, докато този на "моряците" - на 5,65 милиона евро.

Чужденците при "червените" са доста повече - 18, в сравнение с тези при опонента - 7. Средната възраст на отборите пък е идентична - 25,7 за играчите на Саша Илич и 26,2 за тези на Илиан Илиев.

Както е известно, срещата няма да се състои на "Българска Армия" заради санкцията от БФС. Вместо това бе постигнато съгласие да се проведе на стадиона в Пазарджик. Мачът започва в 18:00 часа, като ще можете да следите мача от Първа лига ЦСКА - Черно море НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички