Христо Стоичков - новият собственик на ЦСКА?


Христо Стоичков - новият собственик на ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

7084 0

Легендата на ЦСКА и световния футбол - Христо Стоичков, пръв трябва да реши дали иска да вземе всички акции на "червените". Според Търговския закон, настоящите мажоритарни собственици в лицето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов трябва да предложат своите дялове първо на Камата и, ако той ги откаже, тогава да търсят друг потенциален собственик на втория във временното класиране на Първа лига, пише "Мач Телеграф". 

След като Ганчев хвърли бомбата, че напуска ЦСКА, Стоичков все още не е дал мнение по темата. Носителят на "Златната топка" за 1994 година не е давал нито интервюта, нито има и реакция от негова страна за случващото се на "Българска армия" в социалните мрежи. 

Междувременно стана ясно, че на 20-и февруари ще се проведе Общо събрание в ЦСКА, на което Гриша Ганчев окончателно ще се откаже от акциите си и ще остави клуба зад гърба си, само 5 години след като пое контрола над тима на "Българска армия". Според последните слухове около отбора обаче, не публикацията на "Офендърс" е причината за внезапното решение на бизнесмена, тъй като въпросното "извънредно" събрание е свикано още през януари. 

За времето си в ЦСКА Гриша Ганчев спечели единствено Купата на България, докато "червените" бяха във "В" група и преди да се стигне до широко отричаното обединение с Литекс, благодарение на което "ПФК ЦСКА-София" се върна в елита на българския футбол, без да премине през "Б група". След завръщането си в Първа лига, най-големият успех на ЦСКА е второто място в класирането (няколко пъти) и влизането в групите на Лига Европа през настоящия сезон. 

Според различни информации, в момента се погасяват различни задължения, за да бъде оставен клубът в добро финансово здраве. Голяма роля за това трябва да изиграе трансферът на Али Соу в Ростов - вижте финансовите параметри по сделката за нападателя

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички