Стойчо закотвя Маркиньос на пейката срещу Берое


Стойчо закотвя Маркиньос на пейката срещу Берое
Снимка: Getty Images / Guliver

1794 0

Халфът на ЦСКА Маркиньос може да остане на пейката в предстоящото домакинство на Берое. Причините за това са две. Първата е, че бразилецът изпитва болки, които не му позволяват да води нормален тренировъчен процес. Стара негова травма се е обадила отново в началото на седмицата и в момента Маркиньос тренира на облекчен режим. От щаба на "армейците“ заявиха, че той може да остане резерва в двубоя в събота. Срещата с Берое в Борисовата градина е с начален час 17:00.

Стойчо Младенов обаче има още един аргумент, за да остави бразилеца на пейката, пише "Тема Спорт". 32-годишният халф бе един от най-слабите при загубата от Локомотив Сф (0:2). Той бе пълен фигурант както в атака, така и в защита, и вместо да помогне с опита си, Маркиньос се "скри".

Младенов има готов вариант за заместник на бразилеца в лицето на 30-годишния Марио Бръкляча. Очакваше се хърватинът да дебютира още миналата седмица в "Надежда", но в крайна сметка остана неизползвана смяна. Вместо него Стойчо Младенов избра за вътрешен халф до Маркиньос нигериеца Сънди. Сега обаче Бръкляча има немалък шанс да дебютира за ЦСКА, и то като титуляр.

Още един футболист е с проблеми след двубоя с Локомотив (Сф). Това е нападателят Стефан Николич. Той е играл с травма срещу "железничарите“ и включването му е било рисково. Младенов обаче се видя принуден да го пусне на терена поради липсата на агресия в офанзивен план. Черногорецът написа вчера във Facebook: "Дано болките отшумят до събота и да мога да играя".

Двама пропускат срещата с Берое заради червени картони - Апостол Попов, който така или иначе е със статут на резерва, и Луис Соарес. Той ще бъде заменен по лявото крило най-вероятно от Неманя Милисавлевич. Шансове да попадне в стартовия състав има и анголецът Амансио Фортеш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички