Стойчо: От Тройчо станах Шесторчо, емблемата е важна - има приемственост


Стойчо: От Тройчо станах Шесторчо, емблемата е важна - има приемственост
Снимка: БГНЕС

3751 0

Бившият играч и треньор на ЦСКА, както и настоящ наставник на Кайсар - Стойчо Младенов, коментира ситуация при "армейците" и за пореден път говори за евентуално свое завръщане на "Българска армия". Това се случи в предаването "На ринга" по 7/8 ТВ.

"Няма ги успехите, които всички ние искаме, но нещата се подобряват. Дай Боже в най-близко време ЦСКА да се поздрави с поредната титла. Този клуб за това се бори от съществуването си и го постига много пъти" - започна Младенов.

"По всяко едно време при добро желание от двете страни може да се осъществи моето завръщане на "Армията", но само тогава, когато остана без договор. Когато остана свободен. Защото във всеки един договор, който подписвам, има неустойка. Моментът, в който мога да разговарям с клуба, е когато ми свършва договорът. Другият вариант е да се влезе в преговори с Кайсар и да се договорят за неустойката - дали да бъде платена на сто процента, или да бъде намалена. Това са разговори и всичко опира до желание. Само собствениците могат да реша" - коментира той евентуалното си завръщане в ЦСКА.

Така Стойчо коментира предишните си престои: "Прякорът от Тройчо стана Шесторчо. Поредните ми победи във вечното дерби даже са седем. Не се засягам и на Неу-стойчо. Аз уважавам и защитавам себе си по начина, по който го правят всички големи треньори. Имах да получавам пари след търга за емблемата. Всички си получават това, което трябва, защото са работили за тези пари и разчитат на тях. Хранят семейства, включително и аз. Тогава не получавах заплата десет месеца. Но в името на ЦСКА търпях и стисках зъби. Такава ми беше договорката с феновете на ЦСКА, че каквото и да стане, аз не трябва да си тръгвам. Ако "Титаните" вече решат да ме изгонят - това е друго. Всеки път е ставало така, че колкото пъти и да вляза в ЦСКА, аз сам си тръгвам. Получавал се е разрив между мен и ръководството и аз съм напускал ЦСКА, но тогава такава ни беше уговорката - стоях до последно, докато ме изгонят".

"Сега, след като се плати търгът, се вижда, че има приемственост. Емблемата е нещо много важно. Единият клуб и другият нямат нищо общо. ЦСКА 1948 е новосъздаден клуб, който търси своята изява. Два различни клуба са за мен. Аз няма да бъда раздвоен, ако например се срещнат, защото в края на краищата нашият клуб е този, който е на "Армията". С плащането на емблемата се получи тази приемственост, за която всички мечтаехме и боледувахме" - коментира казуса с емблемата.

Стойчо Младенов призна още, че един ден иска да се върне в клуба на сърцето си - ЦСКА, но в момента не може да се говори за подобно развитие, защото "армейците" си имат треньор. А какво се разбраха "червените" с Николай Бодуров - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички