Стойчо Младенов: Само държавата може да спаси Левски


Стойчо Младенов: Само държавата може да спаси Левски
Снимка: БГНЕС

1501 0

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов коментира ситуацията в българския футбол, както и случващото се в Левски. Според него само държавата може да спаси "сините", като направи и сравнение с фалита на ЦСКА.

"Когато ЦСКА изпадна в тази ситуация, много некоректно и нечестно левскарите се присмиваха и се подиграваха на ЦСКА. Но виждате, че същото се случи и при тях. На никого не го пожелавам. Дано Наско Сираков се справи! Но ако се мери с еднакъв аршин, Левски нямат шанс да се спасят! Само държавата може да спаси Левски! Това е, което аз виждам с моите обикновени очи на един треньор. Аз не съм финансист, за да знам какви задължения имат Левски и за какъв срок трябва да ги покрият, но ми прави впечатление, че Левски има много богати фенове.

Всеки месец се събират по 1,5 млн., значи имат много богати привърженици и бързо се справят с някои неща. Но основно както при нас, така и при тях, държавата има голямо значение. Как в ЦСКА, когато не се плащаха заплати и се трупаха дългове, не се проверяваше, не се наказваше, не се следяха? Оставяха се нарушения след нарушения да се правят от страна на собствениците на нашия клуб и така ЦСКА да затъва от година на година и в един момент да фалират клуба. А сега при Левски ситуацията е малко по-различна, да не кажа много, много по-различна. Не искам да злословя, но мисля, че аршинът трябва да бъде еднакъв към всички клубове", заяви Младенов за предаването „Код Спорт“ по ТВ+.

"Тези, които правиха компромиси – държавата и Футболният съюз. Когато една фирма закъснее с един ден за заплати, определена държавна комисия санкционира собствениците с глоби и следи този процес. А в ЦСКА се позволи всичко това не с месеци, а с години да се натрупват задължения към държавата, футболисти, треньори, неспазване на договорните условия. Всичко това от кого се позволи? От Футболния съюз и от държавата", допълни той относно виновниците за това състояние на Левски и ЦСКА. А защо според него ЦСКА е единственият отбор, който може да спре хегемонията на Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички