Стойчо Младенов: Издържахме на напрежението, което е радостно


Стойчо Младенов: Издържахме на напрежението, което е радостно
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

3151 0

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов остана доволен от факта, че отборът му е издържал на огромното напрежение след мача с Лиепая. Както е известно, столичани елиминираха латвийския тим след дузпи като гост и продължиха напред за Лигата на конференциите.

Стойчо призова феновете на отбора да дадат повече време на чужденците, които носят червената фланелка.

„ЦСКА отстрани днешния си съперник след две нулеви равенства и успех с дузпи, при които вратарят Густаво Бусато показа класа и спаси два удара. В един определен момент, имахме възможности да решим мача, особено Кайседо. В крайна сметка Бусато бе над всички в този мач. Знаем, че това е рулетка, но и качества и психика на самите играчи. Радвам се, че нашите състезатели издържаха на напрежението. Знаете, че в нашия отбор има напрежение. Аз не виждам никаква разлика от мача в София и тук. За съжаление физически отпаднахме в един момент и това изравни силите”, каза Младенов след срещата.

„Радват се футболистите. Пяха в съблекалнята, това е един трамплин за тях. Така ще елиминираме напрежението. Благодаря на Вальо Антов влезе да играе и доказа, че е истински капитан", продължи треньорът.

"Ние имаме добра основа, върху която да надграждаме. Имаме отлични футболисти, доста млади и с добри качества. Надявам се в следващите мачове да показваме все по добри игри. Стояхме компактно в защита, разчитахме на остротата по крилата, докато бяха свежи имахме положения. Определих играчите предварително, не съм питал никого за дузпите", акцентира още Младенов.

В ЦСКА трябва да имаме по-голямо търпение към чужденците. Времето за адаптация протича по различен начин и някога не е толкова бързо. Един пример - Лео Лима и Соуза, такава преса им наложихме, че направихме обратния ефект. На играчи като Бусато трябва да им даваме повече време, за да се адаптират. Израства от сезон на сезон, показа тази класа. Аз дори не познавам всички състезатели, в следващите дни ще има много работа. Виждам, че имаме основа, да доразвиваме и да добавяме още качество”, завърши Стойчо Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички