Стойчо Младенов дарява процент от дължимата му от ПФК ЦСКА АД сума на школата


Стойчо Младенов дарява процент от дължимата му от ПФК ЦСКА АД сума на школата

2105 0

Един от най-успешните треньори на ЦСКА - Стойчо Младенов, ще направи голям жест към любимия си клуб. Работещият в Казахстан наставник смята да дари една част от дължимата му сума от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД на "червената" школа, съобщава "Тема Спорт". На този етап Младенов не желаел да афишира намеренията си публично, но те са били разгласени от негови приближени. Става въпрос за поне 10% от чаканата сума в размер на 240 620 лева.

Треньорът и друг път е правил компромиси с пари, които е имал да получава от ЦСКА. Дарения ще направят и останалите от неговия треньорски щаб. Синът му Стойчо-младши и Анатоли Нанков имат да получават по 48 528 лева, а Тодор Янчев - 43 170,86 лв. Сумите са натрупани от последния престой на Младенов на "Армията". Той беше треньор от юни 2013 г. до март 2015 г. Съдейки по огромния дълг към него, Стойчо не е получил доста голям брой месечни възнаграждения.

ЛЕВСКАР, СТОЙЧО И ДЪРЖАВАТА - ВИЖТЕ ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ЕМБЛЕМАТА

Дарение ще направи и бишвият капитан на ЦСКА Борис Галчев (43 717,49 лв.), който през годините неведнъж е отделял средства за хореография за агитката.

Младенов сега води казахстанския Кайсар. Очаква се той да се прибере в България в началото на следващата седмица. В близките дни ще стане ясно и каква точно ще е сумата, която той ще дари.

Същевременно ЦСКА започна кампания по възвръщането на поне част от 8-те милиона, платени за емблемата, в клуба. Повече по темата четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички