Стойчо Младенов: Чудят се какво да измислят за ЦСКА, за да ни ухапят, ощипят


Стойчо Младенов: Чудят се какво да измислят за ЦСКА, за да ни ухапят, ощипят
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1545 0

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов говори след разгромната победа над Ботев Враца в Първа лига. Младенов остана доволен от представянето на своите възпитаници, но заяви, че липсва креативност в средата на терена, която ще бъде набавена през лятото. Дотогава Младенов ще залага на по-директен футбол, както бе и днес срещу Ботев.

"Няма за какво да критикувам отбора. То винаги има какво да подобряваме, но след тази победа мога само да кажа "браво" на всички момчета. Победата си е победа, както и срещу Славия. Радваме се на победите и дай Боже да продължаваме по същия начин.

Противниците ни пречат. Понякога така се получава. Това говори за много положителни неща в отбора. В последните две седмици повече се набляга на негативното в ЦСКА. Чудят се какво да измислят, за да ни охапят, за да ни ощипят, да кажат, че куцаме, че постигаме антирекорди... какво ли не. Все едно в последните пет години все шампиони бяхме.

Нашите амбиции са едни и същи всяка година. Понякога имаме възможността да се борим до края, понякога - не. Да, направихме фалстарт, но това не значи, че трябва да бъдем съсипани и да се откажем от титлата. Напротив.

Иска ми се да имаме по-голяма конкуренция, но поради обстоятелствата няма как. Иска ми се да имаме повече креативни отбори в средата на терена, особено срещу отбори, които се затварят.

Единственото, което не можахме да отработим, бе тази схема 4-4-2 поради липсата на Кайседо. Нямахме възможността да отработим тази схема, всички други елементи сме ги засегнали.

Това, което ни липсва, ще го прибавим през лятото. Все пак тази скорост, която имаме и с присъствието на Гарсес и Браян Морено... в нападение имаме нужното ниво, което се изисква. Повече креативност, повече креативност - това ни трябва. Поради липса на такива хора предприемам такъв начин на игра - по-директен футбол.

Дори след 4:0 Стойчо Младенов отново говори, че ЦСКА е бил ощетен (подробности четете в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички