ЦСКА разгроми Ботев Враца и временно се доближи на точка от Лудогорец в Първа лига


ЦСКА разгроми Ботев Враца и временно се доближи на точка от Лудогорец в Първа лига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5274 0

Столичният гранд ЦСКА разгроми тима на Ботев Враца с 4:0 като домакин в мач от 21-ия кръг в Първа лига. Халфът Маурисио Гарсес вкара първото си попадение с червената фланелка, а Жорди Кайседо, Юрген Матей и Георги Йомов добавиха по още един гол за победата.

Именно Гарсес откри резултата в 26-ата минута, след като се пребори с двама играчи на Ботев, за да реализира. До края на частта ЦСКА вкара още два гола - първо Кайседо овладя дълго подаване на вратаря Густаво Бусато, за да се разпише, а в края на полувремето Матей вкара с глава от корнер.

В началото на втората част Ботев имаше добър шанс да намали изоставането си, но го пропиля. След това мачът се доиграваше, като в 76-ата минута резервата Георги Йомов получи асистенция от Матей и оформи крайното 4:0.

С победата ЦСКА се доближи на точка зад лидера Лудогорец, който играе срещу Славия в събота следобед. В следващия кръг "червените" се изправят срещу Левски. Ботев Враца пък ще се изправи срещу Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути двата отбора не създадоха нищо опасно в офанзивен план. В 26-ата минута обаче ЦСКА излезе напред в резултата, а точен се оказа новото попълнение Маурисио Гарсес, който отбеляза дебютното си попадение с червената фланелка. Гарсес се измъкна между двама футболисти на Ботев, за да излезе очи в очи с вратаря Красимир Костов и да вкара - 1:0!

В 34-ата минута ЦСКА удвои преднината си. Вратарят Густаво Бусато изрита топката силно в предни позиции, където Жорди Кайседо успя да овладее с гръб към вратата. Нападателят на ЦСКА успя да се обърне срещу противников защитник, да си освободи пространство за удар от границата на наказателното поле и да нанесе безпощаден изстрел в горния ъгъл на вратата - 2:0!

В края на първата част ЦСКА стигна и до трето попадение. След центриране на Жеферсон от корнер Юрген Матей се оказа най-съобразителен в наказателното поле, за да засече подаването с глава и да вкара топката в мрежата на Ботев Враца - 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Ботев Враца можеше да намали изоставането си. Карло Мухар направи груба грешка, която позволи на Бентахар да излезе сам срещу вратаря Густаво Бусато. Футболистът на гостите обаче не успя да се възползва и пропусна да вкара от отличната голова ситуация.

В следващите минути играта се успокои и ЦСКА доиграваше срещата. В 76-ата минута "червените" все пак стигнаха до четвърто попадение благодарение на влезлия като резерва Георги Йомов. Капитанът Юрген Матей отправи отлично центриране в наказателното поле, което бе овладяно с крак от Йомов. Крилото си нагласи топката за удар и я прати в далечния ъгъл - 4:0!

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Турицов, 2 Юрген Матей, 4 Мено Кох, 21 Амос Юга, 24 Карло Мухар, 27 Маурисио Гарсес, 7 Йоан Баи, 17 Бисмарк Чарлс, 9 Жорди Кайседо, 3 Жеферсон Телес

Ботев Враца:  76 Красимир Костов, 22 Диего Фераресо, 18 Илия Миланов, 5 Костадин Ничев, 77 Мартин Николов, 6 Антонио Георгиев, 24 Стефан Гаврилов, 17 Чавдар Ивайлов, 14 Антон Фасе, 94 Юлиан Ненов, 9 Карлос Со

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ЦСКА продължава да преследва Лудогорец в битката за титлата в Първа лига. Разликата между двата отбора е четири точки, след като в откриващия си мач през втория полусезон "червените" изгубиха ценни две точки срещу Локомотив София. 

След това обаче ЦСКА победи Славия и показа, че няма да се откаже от крайната цел. Сега съперник на "червените" е тимът на Ботев, който заема предпоследното 13-о място с едва 19 точки. Тимът бе разгромен от ЦСКА 1948 с 0:4 преди седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички