Стоичков: Тази година беше моментът за титла и го изтървахме


Стоичков: Тази година беше моментът за титла и го изтървахме
Снимка: принтскрийн

1291 0

Легендата на ЦСКА Христо Стоичков говори в навечерието нма празненствата на тима за 70-годишнината. Носителят на „Златната топка“ и голмайстор на световното първенство през 1994 г. ще се включи в тържествата на 5 май.

„За мен тези четири букви означават слава и гордост. Дойдох в ЦСКА много малък, а първите стъпки никога не се забравят. Историята говори сама по себе си. Трябва да знаеш кой е минал през този клуб. Мислите ли, че аз не знам кои спортисти са минали през ЦСКА? Кои олимпийски шампиони са били в ЦСКА? Аз съм си направил труда да ги науча. Като ги видя на улицата, да не ги подмина, а да ги поздравя. Защото те са легендите. Ето това липсва на младите днес“, заяви Стоичков пред bTV.

Стоичков е съсобственик на футболния ЦСКА заедно с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Той категорично отказа да коментира третодивизионния ЦСКА 1948, който също претендира да бъде автентичен наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД. "Да стоят във Военния клуб и това е“, лаконичен бе Камата. Именно във Военния клуб ЦСКА 1948 ще организира алтернативно честване на юбилея.

"Няма как ЦСКА да бъде шампион във всеки един момент. Защото в съвременния спорт се изисква много труд. Затова трябва да имаме готов план, програма - 4, 5, 8, 10 години. Стратегия на работа, а не от днес за утре.“ Когато се раздаваш, може да загубиш. Аз също съм губил. И като футболист на ЦСКА, когато сме играли силно. Просто другият отбор е бил по-подготвен и ни е побеждавал“.

Стоичков отчете, че ЦСКА изпраща нулева година. „Ще го кажа така: Неизпълнени цели. Какво значи провал? Провал е ако не си на терена. Ако не са те взели в групата. Отговорът е търпение. Така, както феновете са ни търпели нас да израснем като футболист. Тази година беше моментът за титла и го изтървахме. Може би мачът в Разград беше преломният момент психически да преборим Лудогорец. Не успяхме да издържим последните 5-6 минути. Но не мисля, че от един мач трябва да се правят генерални изводи. Този сезон отборът ни не бе на нужното ниво. Печелеше мачове, но не беше толкова свеж.“

"Напрежението между ЦСКА и Лудогорец не може да е фактор. Ако ти си голям, не можеш да търсиш постоянно вина в другия. Трябва да търсим вината в себе си. Нека се спре с тези престрелки", допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички