Спряганият с ЦСКА в много любопитна, но и толкова неуспешна връзка с Кайседо


Спряганият с ЦСКА в много любопитна, но и толкова неуспешна връзка с Кайседо
Снимка: GettyImages

5920 0

Във вторник еквадорският централен нападател Майкъл Естрада бе най-коментираното лице около родния ЦСКА, след като бе спрегнат за евентуален трансферен удар на "армейците". 

27-годишният таран е вече 6 години част от южноамериканския национален отбор, с който достигна последователно до Копа Америка и Мондиал 2022. По време на тях той записа общо 6 срещи, макар и да не успя да вкара или асистира. 

Последният еквадорец на "Армията"

Трябва да се отбележи, че за Еквадор Естрада има няколко срещи с последния негов сънародник, който се подвизава за ЦСКА - Жорди Кайседо. 

Той напусна "Армията" преди година, но остави "горчилка" във феновете, след като си тръгна от ЦСКА със скандал. Това обаче не му попречи да изиграе 65 срещи за "червените", в които се отчете с 32 попадения и 3 асистенции в рамките на по-малко от година и половина. 

Връзката Кайседо - Естрада

Един от любопитните факти между двамата е, че те имат 4 срещи като съотборници. Те се провеждат по време на квалификациите за Мондиал 2022 и в груповата фаза на Копа Америка. В рамките на двубоите те имат само 82 минути заедно на терена, а головата разлика е общо 4:9 - поражения от Бразилия (0:2), Перу (1:2) и Парагвай (1:3), а 2:2 направиха по време на Копа Америка с Перу. 

Те не са реализирали или асистирали в срещите, но прави впечатление, че те винаги стартират с еднакви статути - един път като титуляри и три като резерви. 

Още нещо, което не може да не се отбележи е, че Естрада получи повиквателна за Мондиал 2022, докато такава не получи бившият таран на ЦСКА. Именно Кайседо обаче може да изиграе голяма роля при решението на 27-годишния нападател, тъй като ще може да го посъветва дали да акостира при 31-кратните шампиони.  

Вижте Майкъл Естрада ще вземе решение дали ще подпише с ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички