Собственикът на ЦСКА с лупинг към ГЕРБ преди изборите


Собственикът на ЦСКА с лупинг към ГЕРБ преди изборите

1412 0

Старото куче Александър Томов направи сериозен лупинг към ГЕРБ месец преди извънредните парламентарни избори. Собственикът на ЦСКА явно усеща накъде духа вятърът и иска да си осигури добронамереността на следващия парламент. Това е от особена важност за него - положително отношение от управляващите е ключово за основните начинания на Томов - бизнес проектът на Стивън Ло в с. Равно поле и прехвърлянето на базите, ползвани от ЦСКА, на клуба.

"След провала на правителството на БСП и ДПС, което несъмнено е доказателство за историческия провал на соцпартията, интегратор за сформирането на стабилно европейско мнозинство може да бъде само ГЕРБ. Трябва да признаем, че без ГЕРБ не може да има ново европейско мнозинство и стабилност. Въпросът е самата партия да се отвори към обществото и същевременно да намери сюъзници и в парламента, и гражданското общество. Според мен сега Бойко Борисов има уникалния шанс да стане интегратор на такова мнозинство. Убеден съм, подобна политика ще бъде силно подкрепена от почти всички наши големи европейски партньори", казва Томов пред "Стандарт".

По този начин Томов се обръща срещу партията и идеите, към които основно принадлежи. Припомняме, че той е бивш вицепредседател на БСП, председател на "Българска Евролевица" и "Българска социалдемокрация".

Интерес буди още едно от изказванията му пред "Стандарт".

На въпрос "Вие бяхте свързан известно време с Кремиковци. Какви са поуките от това, което се случи с него?", Томов отговаря:

- Първата е, че не трябва да се позволява на престъпниците да се занимават с голямата икономика. Втората е, че българската държава не е защитена от т. нар. предумишлени фалити. Случаят с Кремиковци е такъв, той е фалиран предумишлено, от хора свързани с тогавашното правителство на БСП. Такива неща в България продължават да се случват едва ли не всеки ден.

И всичко това при положение, че Томов е подсъдим за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от Кремиковци. Изходът по делото предстои, а ласкателствата към най-вероятната бъдеща управляваща партия не са случайни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички