Дълговете на ЦСКА към Министерството на спорта са 440 000 лева


Дълговете на ЦСКА към Министерството на спорта са 440 000 лева

1092 0

ЦСКА дължи на Министерството на младежта и спорта 440 000 лева за стадион "Българска армия". Сумата е към 27 август 2014 г. и е за неплатени данък недвижим имот, такса битови отпадъци за "Армията" и за базата "Панчарево". Това пише в справката, изготвена от министерството, относно изпълнението на договора с клуба, цитирана от вестник "24 часа".

През октомври миналата година ЦСКА започна преговори с държавата за промяна на контракта за наем на стадиона, както и за конкретизирането на статута на земята на базата в Панчарево.

Спортното министерство сега установява, че "не може да приеме направените инвестиции от ЦСКА за първия етап от "Програмата за поддръжка и модернизация" на "Панчарево" и "Българска армия".

Поради множество несъответствия не са приети направените инвестиции от ЦСКА за първия етап от "Програмата за поддръжка и модернизация" на "Българска армия", която бе подписана в началото на 2013-а. Според нея на съоръжението в Борисовата градина "червените" е трябвало да направят инвестиции на стойност 1 969 235 лв.

Според договора сумата е трябвало да бъде инвестирана още до края на миналата година. Тя е трябвало да бъде изразходвана за антисеизмично укрепване на стадиона, електротехнически и ВиК подобрения, санитарно-хигиенни изисквания и околна среда и пожарна безопасност. Паралелно с това собствениците на ЦСКА са се ангажирали, но не са направили доизграждане на автоматизирана поливна система, подмяната на 2500 седалки и нови пейки за резервната скамейка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички