След здрава битка и две греди: Локомотив София спря победната серия на ЦСКА


След здрава битка и две греди: Локомотив София спря победната серия на ЦСКА
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3598 0

ЦСКА и Локомотив София завършиха при резултат 0:0 в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Двубоят предложи изключително здрави единоборства, а на два пъти "армейците" целиха гредите на вратата. По този начин "железничарите" прекъснаха серията на "червените" от 5 поредни победи за първенство. 

И двата отбора имаха ситуации пред гола, но в край на сметка никой от тях не успя да отбележи попадение. Очаквано "армейците" контролираха играта през по-голяма част от времето и създадоха по-добрите положения. В 42' на първото полувреме Маурисио Гарсес оцели страничната греда след като успя да пробие от дясно на атаката. 

През втората част Локомотив пое инициативата в началото, но ЦСКА бе по-настоятелния и с пропуски се разписаха Бисмар Чарлз, Брайън Морено, а юношата Галин Минков намери напречната греда, след като засече центриране от корнер на Тибо Вион. 

В последната минута на добавеното време ЦСКА имаше претенции за дузпа, но след бърза проверка от ВАР, главният съдия свири края на срещата. ЦСКА остава на върха в Първа лига с 41 точки, но догонващият Лудогорец е с 6 по-малко и цели 3 неизиграни мача. Локомотив София е на 8-а позиция с три пункта зад Левски. 

Десет минути преди края на редовното време защитник на гостите изчисти топката пред погледа на Бисмарк Чарлс, а след това Линдсет стреля високо над вратата. Две минути след това Димитър Митков стреля от 15-16 метра, но Юга блокира шута му, а и бе отсъдена засада. След това удар на Тибо Вион бе спасен безпроблемно от вратаря на гостите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Бусато - Амос Юга, Християн Петров, Енес Махмутович, Галин Минков - Гарсес, Линдсет, Вион, Шопов - Морено, Шагоян

Локомотив София: Любенов - Рапосо, Дуарте, Диас, Найденов - Милошев, Кацаров, Славчев - Вутов, Ненов, Франса

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА излиза в последния си двубой на стадион "Българска армия" за годината от първенството. "Червените" бяха далеч от София дълго, изигравайки цели 4 последователни гостувания. Възпитаниците на Саша Илич направиха невъзможното, спечелвайки всички от тях. Така те поставиха рекорд. Никога в историята си "армейците" не бяха правили 4 поредни победи във визити.

Страхотните резултати поставиха ЦСКА на върха в класирането в Първа лига с актив от 40 точки. За отпускане обаче няма време, тъй като Лудогорец е на 5 точки от първата позиция и с 2 мача по-малко. "Червените" излизат пределно мотивирани за пореден успех срещу корав съперник.

Локомотив София от своя страна е тим, който не трябва да бъде подценяван. "Железничарите" са на 8-о място в таблицата, но успяха да вгорчат дните на много от грандовете, сред които и ЦСКА. Отборът, воден от Станислав Генчев, измъкна точка от "армейците", от Ботев Пловдив и победи Левски, Лудогорец и Локомотив Пловдив. Сега, той е мотивиран за нов подвиг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички