Скандал в Словакия: Титлата на Спартак и Ел Маестро била купена?


Скандал в Словакия: Титлата на Спартак и Ел Маестро била купена?
Снимка: Оф. сайт на Спартак

2668 0

Сериозен скандал се развихря в Словакия и той може да засегне ЦСКА. Според редица медии в страната очакваният нов треньор на "червените" Нестор Йевтич може да не е спечелил с чисто футболни средства титлата със Спартак Търнава, а тя може да е била... купена.

Бившият отбор на Роман Прохазка спечели първенството на Словакия за първи път от 45 години насам. Сайтът topky.sk обаче излиза с публикация, че нещата са били нагласени. От Спартак определят твърденията им като "лудост".

Според друго издание - sport.sk, органите на реда са получили сигнал доста преди края на шампионата, че поне един мач в него е манипулиран да завърши 0:0, но участниците в него не се споменават. След разследване на изданието става ясно, че двата тима са от първата шестица. Ставало дума за Спартак и завършилият на шесто място Ружомберок.

В момента разследващите търсят документи и информатори, които да осветлят какво се е случило в хода на сезона. Говори се за "господар", срещу когото никой не иска да тръгне и с позиции във футболните среди, като той се е свързал с футболист на Ружомберок преди мача с Търнава. Неизвестният засега мъж е предложил на футболиста 5000 евро с предложение да играе с умисъл в двубоя. Въпреки че играчът отказал, човекът му обяснил, че съдиите вече били "инструктирани".

Въпреки че е бил помолен да забрави за разговора, футболистът е разкрил всичко пред клуба, откъдето пък уведомили Словашката футболна федерация. Оттам уведомили Националната криминална агенция, които стартирали разследване.

От sport.sk твърдят, че е имало поне още две аналогични срещи с футболисти на други отбори. Изчкава се изявление по темата от футболната централа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички