Балъков предложил Ел Маестро за треньор на ЦСКА


Балъков предложил Ел Маестро за треньор на ЦСКА
Снимка: balakov.bg

1424 0

Красимир Балъков е имал основна роля при избора на Нестор Йевтич за нов треньор на ЦСКА. Връзката между двамата се казва Франц Волфарт, който е споделил чудесното си мнение за младия сръбски специалист с британски паспорт. Австриецът е спортен директор на гранда Аустрия и има поглед върху работата на Ел Маестро, който в продължение на близо две години беше дясна ръка на Торстен Финк във Виена.

Балъков пък е много близък с Волфарт от периода, в който двамата играха заедно в Щутгарт, а австриецът бе вратар на "швабите". Той е сондирал за мнение и своя приятел и той му е гарантирал, че именно Нестор Ел Маестро е точният човек за българския отбор.

Красимир Балъков също е много близо до "Армията" на този етап. Самият той предпочита да работи като треньор, но би приел и поста спортен директор при "червените". Така ще има основна роля и при селекцията на отбора, а няма да има проблем да работи заедно с Йевтич, който е трупал треньорски опит най-вече в Германия.

От „Българска армия" вчера запазиха мълчание относно назначението на Нестор Ел Маестро и не дадоха ясен знак дали сърбинът официално е подписал договор. Това вероятно се дължи на факта, че новият треньор в момента не е в София и може да се появи едва след ден или два, когато може да бъде представен от ръководството. Въпреки закъснението с новия треньор обаче от ЦСКА уверяват, че по селекцията се работи усилено. На "Армията" вече подписаха с национала на Кабо Верде Стивън Перейра, а има информация, че още един чужденец има договор с клуба, но неговото име се пази в тайна, докато не бъде представен официално в червената фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички