Скандал в Бразилия: Треньор се извинява, че взел екс звезда на ЦСКА, той съди клуба за 1 млн. лева


Скандал в Бразилия: Треньор се извинява, че взел екс звезда на ЦСКА, той съди клуба за 1 млн. лева
Снимка: БГНЕС

8312 0

Един от легионерите, който остави сериозни впечатления във феновете на ЦСКА - Жуниор Мораеш, се замеси в голям скандал. Всичко се случва в настоящия му клуб Коринтианс, с който подписа след избухването на войната в Украйна. 

Преди началото на военните действия той бе част от местния колос Шахтьор Донецк, но след решението на ФИФА - бразилецът моментално избра да напусне Украйна и се завърна в родината си. 

Завръщане в Бразилия

Периодът му в настоящия, по документи, клуб се оказа пълен провал по редица причини. За повече от година той изигра само 21 двубоя, в които се отчете с едно попадение. Той обаче попадна изцяло от негативна гледна точка под светлината на прожекторите заради скандали с ръководството на клуба. 

Като за началото периодът му в Коринтианс бе съпроводен от куп контузии, което повлия на пълноценното му представяне и не след дълго отпадна от сметките на треньорския щаб. Мораеш обаче реши да съди ръководството поради нарушение на личните права, свързани с изображения. 

Решението на Мораеш

Така неговият иск е за предсрочно прекратяване на договора с клуба, който е до края на календарната година, но по всяка вероятност още след първи юли ще бъде освободен. Мораеш обаче не се отказва желанието си да получи близо 1 милиона лева обезщетение под формата на бразилски реали. Съвсем скоро съдът ще вземе окончателно решение. 

Мнението на клуба

Междувременно мениджърът на Коринтианс се изказа изключително остро по адрес на Мораеш преди броени дни, а изказването обиколи Бразилия: 

"Трябва да бъда много откровен по адрес на Мораеш. Искам да се извиня на феновете на Коринтианс за толкова лошия трансфер. Съжалявам, че те го видяха да носи фланелката на клуба. 

Ние се грижим за спортистите, които са част от клуба и почитаме традициите на клуба си: Сила, смирение, решителност. Толкова по тази тема - съдебните органи ще решат казуса", категоричен бе мениджърът Александро пред медиите, цитиран от SportLive.bg.

Вижте с коя звезда ЦСКА се очертава да се размине!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички