Ще спре ли Спартак (Плевен) победната серия на ЦСКА?


Ще спре ли Спартак (Плевен) победната серия на ЦСКА?

1311 0

Спартак Плевен посреща ЦСКА днес в най-интересния сблъсък от 1/8-финалите за Купата на България. Двубоят е с начален час 13:30, а на трибуните се очаква доста публика. Този мач носи най-голяма интрига от всички сблъсъци в настоящата фаза от турнира и със сигурност ще бъде най-посетеният. Треньорът на домакините Роберт Петров вече обеща, че срещата ще предложи много голове.

На стадиона в Плевен са отворени три сектора - централният, сектор „В“ и клетката за гости. Така на трибуните ще могат да присъстват поне 8 000 зрители, но капацитетът едва ли ще бъде попълнен заради неудобния ден и час. Въпреки това подкрепата и за двата отбора ще е много сериозна. Очаква се над 2000 привърженици на ЦСКА да заемат места на трибуните.

„Армейците“ и Спартак вече се срещнаха веднъж - в началото на лятната подготовка. Тогава втородивизионният отбор спечели с 1:0 и показа доста добро лице срещу ЦСКА. Сега обаче двата състава са в коренно различно положение. „Червените“ мачкат наред в първенството и за купата - имат 18 поредни победи във всички турнири (една служебна). Вече елиминираха и отбор от „Б“ група за купата - Нефтохимик с 3:1. На практика ЦСКА все още не е срещнал истинско предизвикателство през сезона, но Спартак се очертава като интересно препятствие.

Плевенчани са в криза - от 8 мача нямат победа в първенството, за последно са спечелили шампионатна среща преди два месеца! За сметка на това на 1/16-финалите за купата Спартак елиминира отбор от „А“ група - Славия, с 2:1 на 23 септември.

ЦСКА разполага с балансиран състав и играчи с опит в „А“ група. Плевенчани залагат предимно на младоци, както и на извършената наскоро треньорска смяна - бившият ляв бек на ЦСКА, Локомотив (Пд) и Славия Роберт Петров пое тима вместо Бойко Цветков. Очакваната шокова терапия обаче поне засега не проработи - спартаклии загубиха с 1:3 от Банско миналата седмица и настроението е минорно.

Тъкмо на обратния полюс е ситуацията на "Българска армия". Отборът мачка наред, и то с голяма разлика. Неслучайно след лежерната победа с 3:0 над Германея в последния кръг треньорът на ЦСКА Христо Янев каза: "Някои футболисти се заблуждават, че ще продължаваме по същия начин. Трябва да си го избият от главите".

Днес Янев ще заложи на най-доброто в състава. Под рамката ще е 39-годишният Стоян Колев, който продължава да е сред най-качествените вратари в родния футбол.

В отбрана отдясно ще действа Динчев, в центъра ще са Бранеков и Чорбаджийски, а отляво ще е Кикарин. В халфовата линия се залага на познатата конфигурация - Йордан Йорданов точно пред защитата, а Аясс и Галчев ще са с по-офанзивни функции. По дясното крило ще атакува Николай Цветков-Демона, а по лявото Момчил Цветанов. В официалния си дебют за ЦСКА срещу Германея той вкара два гола. Нападател в тази среща ще е Преслав Йорданов за сметка на Хазуров.

Любопитно е да се отбележи, че двама от титулярите на „армейците“ са родом от Плевен - Момчил Цветанов и Преслав Йорданов. Цветанов е син на популярния футболист на Спартак Емил Цветанов и има един сезон за Спартак 2006/07. Преслав също започва кариерата си от местния тим само на 18 години.

Какво обаче може да противопостави Спартак в днешния двубой? Плевенчани в общи линии разчитат на едни и същи титуляри, така че има известна сработеност. В състава ще има само една промяна спрямо поражението от Банско. Капитанът Васил Шопов се завръща на терена след като за кратко бе изпратен при юношите Той ще действа зад нападателя Цветомир Тодоров.

В другите линии отборът е непокътнат. Под рамката ще е Пантев, а в защита ще се разчита на карето Георгиев отдясно, Тенев и Григоров в центъра и Пейчев отляво. Вътрешни халфове ще са Тихомир Тодоров и Антони Иванов, а изнесени на фланга ще са Венков отдясно и Кирев отляво. На пейката скритият коз ще е нападателят Стефан Христов.

Теренът на стадиона в Плевен ще бъде приличен, но нищо повече. Заради валежите в края на миналата седмица на места бе разкалян, но домакините са го постегнали за двубоя днес. ЦСКА и Спартак играха в града за последно през декември 2011 г., отново в 1/8-финал за купата - 3:0 за армейците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички