Стана ясно кога свикват Изпълкома, чакан от ЦСКА


Стана ясно кога свикват Изпълкома, чакан от ЦСКА

1485 0

Членовете на Изпълкома на БФС планират да проведат свое заседание през първата седмица на ноември или най-късно до две седмици, информира "Тема Спорт". То все още не е свикано, но се очаква това да стане факт в следващите няколко дни. На Изпълкома трябва да бъде взето решение за новото дружество ФК ЦСКА.

Един от членовете на Правната комисия на БФС Нестор Несторов преди няколко дни заяви, че новото дружество няма как да стане правоприемник на старото. Становище на комисията обаче така и не бе публикувано в официалния сайт на Футболния съюз. От БФС пазят пълно мълчание по въпроса и в момента се разчита на думите на Несторов, според когото връзката между двете дружества е била отхвърлена със 7 на 1 гласа от комисията.

Финалната дума не е в ръцете на юристите, а на Изпълкома. ФК ЦСКА може да продължи участие в първенството, ако бъде приет за временен член на БФС. Но дали този казус ще бъде разгледан на предстоящото редовно заседание, това знаят малцина.

Иначе Изпълкомът ще приеме бюджет за новата календарна година, а националният селекционер Ивайло Петев ще даде отчет за провалените квалификации за Евро 2016. освен това ще се актуализира и правилото за играчи до 21 години в стартовите състави на отборите от "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички