Ще остане ли отново "мечта" Шампионска лига за ЦСКА и Лудогорец?


Ще остане ли отново "мечта" Шампионска лига за ЦСКА и Лудогорец?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2402 0

ЦСКА и Лудогорец са големите претенденти за участници поне в квалификациите за Шампионска лига през следващата кампания, след като единствено шампионът на България може да се възползва от родната квота. 

По този начин големият победител в Първа лига ще трябва след това да премине пред четири съперника, за да достигне до груповата фаза на елитната надпревара.

Равен старт

Оказва се, че и двата родни колоса биха били поставени в първия квалификационен кръг, пише Sportal. Столичани разполагат с коефициент 13.000, а разградчани - с 21.000, което се оказва достатъчно в случая.

По този начин те могат да срещат по-приемлив противник поне на старта, като вече са ясни и три от възможностите: Валмиера (Латвия), Ларн (Северна Ирландия) и Хамрун (Малта). При липса на късмет в жребия е възможно българският шампион да се изправи още на този етап пред трудно препятствие като Хекен (Швеция) или пък Фарул, който води в румънското първенство и е със сериозни шансове да завоюва титлата.

Разликата между ЦСКА и Лудогорец

Осезаемата разлика между българските представители би се усетила още във втория кръг, където Лудогорец би бил поставен на 90%, докато шансовете на ЦСКА са осезаемо по-малки. Дали възпитаниците на Илич биха били в по-благоприятна ситуация, ще стане ясно след развитието в битките за титлите на Унгария, Полша, Румъния, Чехия, Дания и още няколко първенства в Европа.

Ако футболистите от "Армията" се озоват при непоставените, тогава е твърде вероятно да се изправят срещу отбори като Галатасарай или Фенербахче, Динамо (Загреб), Копенхаген, Славия (Прага), Ференцварош и други подобни отбори още във втория предварителен кръг на ШЛ.

Вижте какво се случва в първото "Вечно дерби" между ЦСКА и Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички