Шоуто на "червените" фенове бе помрачено от късен гол и скандал в края! ЦСКА се сбогува с "Армията" със загуба от Лудогорец (ВИДЕО)


Шоуто на "червените" фенове бе помрачено от късен гол и скандал в края! ЦСКА се сбогува с "Армията" със загуба от Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

9205 0

ЦСКА загуби по болезнен начин с 0:1 от Лудогорец в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Автор на попадението бе Спас Делев, който разби сърцата на запалянковците на домакините в 108'.

Срещата бе изключително емоционална за "червените" фенове, които се сбогуваха с любимия си стадион - "Българска армия". Или поне в този си вид преди да започне планираната мащабна реконструкция. На стадиона бе и Христо Стоичков, който не успя да скрие емоциите си преди двубоя. Любопитно е, че Гриша Ганчев празнува своя рожден ден днес.

Дербито премина под знака на шоуто на "червените" фенове, които се бяха постарали с хореографии и пиро шоу, за да да отбележат важния за тях мач. Футболът отстъпи на заден план, като през първото полувреме имаше само 1 точен удар. И през втората част събитията не се промениха особено, като няколко пъти имаше прекъсвания заради запалени димки и факли, а най-сериозното бе около 10-ина минути. В крайна сметка се игра близо 30 минути отгоре.

В 108' Спас Делев вкара победното попадение, а след неговата радост, която бе пред домакинските фенове се стигна и до грозни сцени. Фенове на "армейците" нахлуха на терена. При ситуацията треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко бе ударен.

Лудогорец се изравни с "червените" в класирането - по 42 точки, като е пред столичани заради двете си победи през сезона, но с двубой по-малко от съперника. И двата отбора са с мач по-малко от лидера Черно море, който ще зимува на върха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути предложиха повече битка и единоборства на терена, но без опасности пред двете врати. Феновете на ЦСКА обаче се бяха постарали да изпратят подобаващо "Армията" в този си вид. С пищна хореография и пиро шоу се забавляваха на трибуните.

В 7' се стигна до първото по-сериозно положение, като Текпетей стреля опасно, но Бусато спаси. Това се случи, след като Иван Йорданов си спечели фал от удобна позиция.

Именно това и си остана най-голямата опасност през първите 20 минути. В 21' Бернард Текпетей получи медицинска помощ и имаше опасения дали ще продължи играта, но в крайна сметка се върна на терена.

Двата отбора продължиха да показват равностойна игра, като нервите властваха на моменти, но за сметка на футболните качества. По-скоро и двата състава очакваха грешка на съперника си. В 30' Тобиас Хайнц се оказа на добра позиция в наказателното поле и подаде, но топката тупна точно преди Марселино Кареасо да я засече.

В края на първото полувреме Назон открадна топката от Оливие Вердон, който центрира в наказателното поле, а защитник на гостите не изчисти добре. След това топката стигна до Джонатан Линдсет, който стреля от движение, но неточно.  Малко след това хаитянинът стреля отдалче, но ударът му премина встрани от вратата на Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Иван Турицов бе принудително сменен на почивката заради контузия, като бе заменен от Емануел Шакич. И в началото на втората част феновете на "червените" впечатлиха с хореография, но този път в сектор "В". Те почетоха легендата на клуба Димитър Якимов.

Точно в началото на второто полувреме Лудогорец създаде най-доброто си положение в мача. Пьотровски отне топката от Амос Юга в центъра на терена, а Педро Нареси овладя. Той изведе Кайо Видал, който преодоля  Шакич и стреля в далечния ъгъл на Бусато, но ударът му премина над напречната греда.

След това "червените" привърженици сътвориха пиро шоу, заради което дълго време не се игра футбол.

След подновяването в 79' след изпълнение на корнер Тобиас Хайнц намери Амос Юга, който бе оставен сам. Той обаче не стреля добре и топката премина над вратата. В 84' възпитаниците на Нестор Ел Маестро имаха претенции за дузпа заради нарушение срещу Марселино Кареасо. Драгомир Драганов обаче бе категоричен в решението си.

Малко след това Видал отправи удар, но неточен, а в 92' Бусато трябваше да отрази удар на Пьтровски. След всички прекъсвания и накъсвания на играта реферът вдигна 12 минути продължение, което бе още удължено, тъй като отново запалени димки и факли пречиха на видимостта.

В 118' Лудогорец успя да поведе с гол на Спас Делев. Рик Джонатан му асистира, а Делев нямаше как да пропусне на празна врата. Имаше и преглеждане с ВАР за редовността на гола, но той бе потвърден. Делев се израдва пред феновете, което ги ядоса.

Стигна се до грозни сцени, след като феновете на "армейците" нахлуха на терена. При ситуацията треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко бе ударен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кордоба, Петров, Вион, Юга, Линдсет, Кареасо, Хайнц, Фаетон, Назон

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Сундберг, Сон, Гонсалвеш, Пьотровски, Нареси, Видал, Текпетей, Дуа

ПРЕДИ ДВУБОЯ


До момента съперниците са се срещали общо 42 пъти, като в тях разградчани са записали цели 20 победи срещу едва 6 за "армейците". Равенствата са 16, а головата разлика от дуелите им е 58 срещу 28 за шампиона.

Първият мач между двата тима през сезона завърши с победа за Лудогорец с 3:0 в Разград, но този път ЦСКА ще може да разчита на сериозно предимство - пълните до краен предел трибуни на "Българска армия" и допълнителната емоция от сбогуването със стадиона. Това бе подчертано и от легендата на "армейците" и българския футбол Христо Стоичков, който най-вероятно ще изгледа двубоя на живо.

За домакините трайно контузени продължават да бъдат Юрген Матай и Брадли де Нойер. Под въпрос до последно ще е вратарят Густаво Бусато. За шампионите сблъсъка ще пропусне капитанът на разградчани - Антон Недялков. В последните срещи Георги Дерменджиев не можеше да разчита на двамата си вратари - Серджио Падт и Симон Слуга. Лекарският щаб обаче е успял да вдигне първия и той ще застане като титулярен страж срещу "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички