Ексклузивно: ЦСКА е бил пред изхвърляне от футбола, в последния момент БФС...


Ексклузивно: ЦСКА е бил пред изхвърляне от футбола, в последния момент БФС...
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

12203 0

Единственият конкурент на Лудогорец в последните години ЦСКА е трябвало да бъде най-голямата "жертва" на чистката, организирана от БФС и Борислав Михайлов по време на Изпълкома на ръководния футболен орган у нас, научи Sportlive.bg

По време на вчерашната среща на членовете на Изпълкома, без да бъде дадена допълнителна информация относно процеса, бяха изхвърлени над 100 клуба от българския футбол. Причината е подкрепата на по-голямата част от тях към Димитър Бербатов, както и критики към настоящото ръководство на БФС. 

ЦСКА е трябвало да бъде изхвърлен от футбола

Както е известно, именно с подкрепата на ЦСКА Димитър Бербатов беше издигнат за кандидат-президент на Българския футболен съюз. В последните години напрежението по оста Борисовата градина - Бояна е сериозно, а ръководството на "армейците" вярва, че Бербатов ще бъде далеч по-успешен ръководител на родния футбол. 

Поради тази причина настоящите "силни" в "Бояна" са искали да изхвърлят "червените" от родния футбол, информира Sportlive.bg.  Действията на клуба от столицата са считани за недопустими от страна на БФС и за назидание, и "пример" за останалите, членовете на Изпълкома са били категорични, че и ЦСКА трябва да бъде изхвърлен, подобно на повечето от 100 клуба, които загубиха своя статут на такива след решенията на Изпълкома

Защо ЦСКА остава в Първа лига? 

Нашата медия не успя да достигне до конкретна информация за това поради каква причина ЦСКА остава в българския футбол, въпреки че мнозинството е било за изваждането на клуба от Първа лига. 

Трябва обаче да се отбележи, че по време на сътресенията в клуба в периода 2014-2017 и липсата на "червените" в елита на професионалния футбол (сезон 2015/16) доведе до понижени рейтинги за топ първенството на България, а съответно и до по-ниски приходи за всички отбори. 

Също така не трябва да се пренебрегва и фактът, че мачовете на ЦСКА са сред най-посетените - както домакинските, така и гостуванията на "червените". През този сезон единствено Левски може да се похвали с по-голяма подкрепа от трибуните. 

Изхвърляне на клубове за "доброто на футбола" 

Борислав Михайлов не даде нито едно интервю след решението на БФС да прекрати правата на редица клубове. Той се "похвали" обаче във "Фейсбук", че взетите от Изпълкома решения са в отговор на "войната", обявена от лагера на Димитър Бербатов. 

"Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни", категоричен беше президентът на БФС. Можете да видите цялото излияние на Борислав Михайлов за изваждането на над 100 клуба от родния футбол тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички