"Сектор "Г": Стига подигравки! Манджуков, кажи до понеделник!


"Сектор "Г": Стига подигравки! Манджуков, кажи до понеделник!

1305 0

Най-голямата организация на феновете на ЦСКА - Фен клуб "Сектор Г" разпространи декларация, свързана със събитията в клуба от последните дни. В нея привържениците обявиха, че дават краен срок на Ивайло Манджуков до понеделник, за да обясни какви са неговите намерения.

Ето какво пишат "армейците":

"Търпението свърши!

Неприятният развой на събитията в нашия клуб изисква да внесем яснота за случилото се от март месец насам. Ще се спрем само на най-важните моменти, тъй като останалите са известни на всички.

С наближаването на срока за плащанията по лиценза – 31-ви март - положението в ЦСКА не изглеждаше никак розово. Беше очевидно, че мажоритарният собственик по това време г-н Александър Томов няма как да изплати или обезпечи належащите задължения. Или по друг начин казано – предлаганите от него начини включваха натрупване на още дългове. В същото време господата Манджуков и Инджов ни дадоха гаранции, че ако те поемат управлението на клуба, ще изплатят нужните суми за лиценза и ще осигурят комфортен бюджет за бъдещето. Също така беше заявено, че при новите ръководители въпросът с базите ще бъде разрешен.

В началото на април г-н Томов прехвърли акциите на представители на феновете. От тогава г-н Ивайло Манджуков беше човекът, от когото очаквахме нещата около стабилизирането на ЦСКА да се случат. В последствие през месец май стана ясно, че клубът остава без лиценз. Тогава именно г-н Ивайло Манджуков излезе с варианта за ново дружество, който всички можеха да чуят в откритата среща в баскетболната зала на ст. "Българска армия". Отново бяха обещани и гарантирани куп неща – участие в "А" група, стабилен бюджет, връщане на базите и т.н. Както и през април, отново многократно бяха провеждани срещи и телефонни разговори, не само с г-н Ивайло Манджуков, а и с министъра на спорта и хора от БФС. Всички те потвърждаваха думите на г-н Манджуков.

Така се стигна до 23 часа вчера, когато представители на феновете имаха поредна среща с г-н Ивайло Манджуков. На нея той заяви, че няма да може да присъства на днешното заседание, но ще изпрати пълномощник. Днес той не се появи и не отговаряше на телефона си... Всичко това можем да добавим към няколкото отменяни и отлагани събития, закъснения и т.н.

Искаме да отбележим също нещо много важно. Много хора се опитват да представят нещата така, че феновете на ЦСКА с цената на всичко искат с ново дружество клубът да участва в "А" група и да се търсят "вратички" в правилници и закони. Нека да е ясно, че нас не ни е страх, от каквато и да е съдба – ще бъдем с ЦСКА навсякъде. Всъщност Борислав Михайлов беше този, който най-много настояваше ЦСКА на всяка цена да остане в "А" група и уверяваше, че това е напълно възможно. Със сигурност за ЦСКА в "А" група настояваха и много от собствениците на други клубове... В крайна сметка обаче Михайлов в последния момент е променил своето решение. А това явно обяснява и последните действия на г-н Ивайло Манджуков.

Достатъчно дълго бяхме търпеливи и наивно вярвахме на голи обещания. Подигравката с привържениците на ЦСКА не може да продължава. Даваме срок до понеделник на г-н Манджуков (и всеки друг, който има претенции към клуба) да се появи и да обясни какво се случва и какви са неговите намерения към клуба. Ако въобще има сериозни такива...!

Истината е една, дългото ни мълчание, бе заради това, че вярвахме в намеренията на настоящите управници и им бяхме дали картбланш за действия, времето обаче изтече, а не виждаме нищо насреща, освен пълна истерия и паника около състоянието на нашия любим клуб!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички