Кралев: Ще ни накажат строго, ако се месим във футбола


Кралев: Ще ни накажат строго, ако се месим във футбола
Снимка: БГНЕС

1133 0

"Много трудно която и да е било държава и правителство може да се меси в работата на футболните организации, защото бива санкционирано строго от УЕФА и ФИФА, такива са правилата. Има закони в България, които трябва да се спазват, има задължения към НАП, които трябва да се плащат и това е неизбежно". Това заяви в Русе министърът на спорта Красен Кралев, предаде БГНЕС.

Коментарът му е във връзка с възможностите на държавата да помогне на футболните клубове на ЦСКА и Локомотив София.

Министърът подчерта, че държавата единствено може да се намесва по отношение на спортните бази – тази на Локомотив е под контрола на областния управител, а в случая с ЦСКА е на спортното министерство. Отдадена е на клуба за срок от 20 години за безвъзмездно ползване срещу инвестиции.

"Оттук нататък ние, за да вземем каквото и да е решение, трябва да видим какво първо ще бъде решението на самите собственици, как те ще продължат дейността си в клуба, дали ще искат да работят със старото съществуващо дружество, да платят задължението му, да поискат разсрочване или ще поискат фалит и създаване на ново дружество. Това на този етап все още не е ясно".

"Това, което мога да кажа е, че ние ще гарантираме, че базите ще бъдат дадени на това дружество, което е приемник на традициите и марката на ЦСКА, което е припознато от феновете", заяви Кралев.

"Държавата може да отдаде базите за по-голям срок за ползване, но има процедури, които трябва да се извървят. Финалното решение за съдбата на двата клуба е на изпълкома на БФС", каза още министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички