Седмичната мисия на Ел Маестро (почти) изпълнена: Асприля заблестя, ЦСКА атакува Купата (ВИДЕО)


Седмичната мисия на Ел Маестро (почти) изпълнена: Асприля заблестя, ЦСКА атакува Купата (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6481 0

ЦСКА стартира успешно в турнира за Купата на България. 21-кратния носител на втория по сила трофей в страната не срещна проблеми при визитата си на Черноморец Балчик на 1/16-финалите. В големия герой за “червените” се превърна Данило Асприля с дебютните си две попадения за клуба в официален двубой. Така опитният колумбиец успя да оформи 2:0 още през първата част с головете си в 3-ата и 42-ата минута.

Ветеранът имаше всички предпоставки и за хеттрик, но в крайна сметка остана с двете си попадения при смяната в 85’. Тогава на негово място се появи Матиас Фаетон. Крайното 3:0 реализира влезлият като резерва Джонатан Линдсет в последната минута от срещата.

Тази година родният гранд не срещна никакви проблеми на старта и вече очаква утрешния жребий за следващата фаза на турнира. Припомняме ви, че и 1/8-финалите трябва да се изиграят до края на календарната година - около шести декември.

Домакините пък ще се фокусират изцяло върху Втора лига, където ще бранят мястото си във Втора лига. Черноморец стартира за Купата с успех над Металург Перник с 1:0 през септември, а днес бе най-близо до попадение едва в 85-ата година и то след куриозна неточност на Димитър Евтимов.

И докато атаките през първото полувреме следваха една след друга и към двете врати през първата част, то основно темпото на гостите спадна след почивката. Това вероятно е продиктувано и от програмата на ЦСКА, които победиха Хебър с 3:0 в понеделник, днес го сториха и за Купата и продължават с визита на Крумовград в Пловдив, насрочена за неделя.

Първо полувреме

Вижте какво сподели капитана на Черноморец Балчик в минутите преди гостуването на ЦСКА!

ГОЛ! Данило Асприля успя да реализира първото си попадение за ЦСКА само 118 секунди, след като започна за първи път като титуляр. Той се възползва от грешка в отбраната на втородивизионния съперник и с шпагат прати кълбото във вратата на Илиев! 0:1!

В 20-ата минута Бузон се озова на стрелкова позиция отдясно и пробва по диагонал, но Евтимов реагира мигновенно. При атаката пострада Санянг, но той успя да се изправи. 

След опита на гостите два шанса се отвориха пред Асприля. Колумбиецът първо бе изведен, но опитът му не сполучи, а след това засече центриране на Хайнц от корнер. Кълбото изглеждаше, че отново ще се спре в мрежата на вратата, но Илиев реагира в последния момент. 

Вижте защо Асприля влезе в историята на ЦСКА още с първото си попадение!

В 28-ата минута и Емануел Шакич бе напът да удвои, но Илиев се намеси чудесно, предвид, че нямаше пряк контакт към ситуацията. Топката бързо се завърна във владение на гостите и последвалата стрелба на Шопов по тревата прати кълбото на сантиметри от десния страничен стълб. 

ГОЛ! Желанието на Асприля и дадения му шанс продтлжиха да дават резултат през първата част. Колумбиецът достигна до второто си попадение в 41-ата минута. Той получи пас отляво и овладя в наказателното поле. С първото докосване "копна" топката и разстреля неспасяемо Илиев. 0:2!

Второ полувреме

Битката в Балчик продължи без промени в двата състава. Не след дълго играта бе спряна, след като феновете на ЦСКА започнаха да се забавляват с пиротехника. Причината по-подробно бяха хвърлени на терена бомбички, които притесниха страничния арбитър. 

След 10 изминали минути атаките на двата тима създадоха по две голови положения, но "червените" продължиха да водят в резултата с два гола. 

Към 70-ата минута настъпиха някои промени за "червените", след като се появиха футболисти като Вион, Линдсет и Кареасо. Междувременно темпото в нападение намаля и се стигаше по-рядко до нещо опасно за един от двата отбори. Възпитаниците на Ел Маестро рядко позволяваха на съперника да си помисля за нещо остро в нападение.

В 82-ата минута домакините бяха най-близо до отбелязването на попадение. Евтимов опита да избие напред, но кълбото се отби в главата на Нсонде. В крайна сметка топката се върна неспасяемо към вратата на ЦСКА и по цяло чудо се озова от външната част на мрежата.  

ГОЛ! Комбинация след статично положение на резервите Вион и Линдсет оформи класиката в Балчик чак в 89-ата минута. Скандинавецът се възползва от ниското подаване и тотално предреши изхода от срещата. 

Стартови състави

Черноморец Балчик: Илиев, Георгиев, Янков, Радев, Начев, Томов, Георгиев, Фонкеу, Бузон, Димов, Нсонде;

ЦСКА: Евтимов, Санянг, Турицов, Махмутович, Кордоба, Юга, Хайнц, Шакич, Шопов, Асприля, Назон;

Преди мача

ЦСКА стартира за Купата, намирайки се в уникална форма от 13 поредни мача без поражение (10 победи, 3 равенства). В последната си среща "червените" се наложиха над Хебър в Първа лига с класическото 3:0 и се намират на първата позиция в шампионата.

Черноморец Балчик си осигури среща с "армейците" в тази фаза на турнира, след като победи с минималното 1:0 Металург Перник като гост, а заключителните минути на срещата трябваше да ги доиграе с човек по-малко. 

Това ще бъде първи сблъсък между ЦСКА и Черноморец Балчик. Двата тима не се се изправяли един срещу друг към момента, а ето какво готви за сблъсъка Нестор Ел Маестро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички