Сдружение "Червени сърца" разпиля от критики Нестор Ел Маестро


Сдружение "Червени сърца" разпиля от критики Нестор Ел Маестро
Снимка: Lap.bg

9873 0

Сдружение "Червени сърца" изрази сериозно негодувание в съботния следобед, след като ЦСКА победи чешкия Бохемианс Прага с 2:1 в последната контрола на турска земя по време на зимната подготовка. 

Ел Маестро беше освободен след зимна пауза

Критиките изцяло бяха насочени срещу старши треньора на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, който през лятото се завърна на "Армията" за втория си период начело на клуба. Припомняме ви, че миналият му престой приключи именно след контролите през пауза между полусезоните.

В момента "червените" се намират в серия от две спечелени контроли. Преди това бяха инкасирани толкова поражения в южната ни съседка за последните 20 дни - Корона (0:2) и Трактор (0:1), Тренчин (2:0) и Бохемианс (2:1). Феновете обаче най-вече не са доволни от представянето на футболистите. 

Ел Маестро е бил начело на ЦСКА в 21 срещи след завръщането си в клуба през лятото на 2023 г. - 13 победи, 5 ремита и 3 загуби. 

Анализът на Сдружението

"Няма да омаловажаваме победата на момчетата и ще ги поздравим за извоюваната победа. Те положиха всички усилия, за да победят. Едва ли обаче ще изненадаме някой, когато кажем, че ЦСКА играе без треньор вече почти цял сезон. Този, който е ангажиран официално е тотален провал. Никой не иска ЦСКА да играе извънземен футбол, но НЕЛ след онзи проблясък на Лаута е кръгла нула. Как да обясним липсата на топ футболист, който е току що подписал с ЦСКА, от който се очаква да е дори национал на България и да го пуснеш в последните 15 минути, а да не го сложиш в стартовия състав, в тренировъчен мач. Схемата, в която играеем е мега остаряла. И тримата норвежци не успяват да играят футбола, който могат, защото НЕЛ ги е натоварил с дефанзивни функции и ги е върнал с 20 метра назад от зоната, в която трябва да играят. Целия отбор трябва да играе в този блок и формат, защото НЕЛ го е страх от загубите. Футбол със страх не се играе. Този отличен преводач, реално забранява играта футбол и превръща гледането на мачовете в мъчение. Голяма част от футболистите, започват да си губят формата поради специфичните изисквания на недоразумението НЕЛ. Най-бавния полузащитник в първа лига Амос Юга, другото сръбско менте Шакич и регресиращия Тибо Вион просто нямат абсолютно никакво място в ЦСКА. Такива физкултурници туристи, не трябва да обличат свещената червена фанелка. Дори да губим, вместо тези тримата на терена трябва да са Илиан Антонов, Мартин Стойчев и Христо Петров. До кога, ще се спъваме на едно и също място? Уважаеми собственици на ЦСКА с тези тримата плюс тренера, най-много да стигнем до второ място, а после в Европа ще отпаднем още във втория кръг. Не знаем какво ще се случи, но знаците са налични и са многозначителни. Елементарно ще е да ни обвинят в черногледство или вечно недоволство. Съвсем скоро ще почнат официалните мачове и всичко ще излезе на повърхността. Никой не искаме да сменяме, той си плаче за смяна сам, а през лятото задължително трябва да доизчистим съблекалнята от посредственост", написаха "Червени сърца" в социалните мрежи. 

Вижте какво сподели Ел Маестро след последната контрола на ЦСКА в Турция!

Още: ЦСКА приключи с победа в Турция: Назон пак вкара, а играч се контузи (ВИДЕО)

Десетима от ЦСКА посочиха кои са идолите им във футбола, Бусато избра българин

Трансфер на друг играч бави преминаването на Назон в Ахмат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички