ЦСКА приключи с победа в Турция: Назон пак вкара, а играч се контузи (ВИДЕО)


ЦСКА приключи с победа в Турция: Назон пак вкара, а играч се контузи (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3542 0

ЦСКА записа втора победа на подготвителния си лагер в Турция. "Червените" надделяха над деветия в елита на Чехия Бохемианс, като го сломиха с 2:1. Във втори пореден мач се разписа спряганият за трансфер Дюкенс Назон, който се отличи и с няколко сериозни пропуска.

Другият гол бе дело на Матиас Фаетон. Първо Назон откри в деветата минута, когато Иван Турицов отне при дълбока преса, а Фаетон изведе Назон, който преодоля страж и вкара на опразнената врата. Назон се отличи и с няколко сериозни пропуска сам срещу вратаря, като цялостно "червените" пропиляха куп шансове.

През втората част пък Фаетон задържа добре отляво и влезе в наказателното поле, за да вкара от малък ъгъл (52'). В 82-рата минута Козак вкара почетния гол за чехите.

Това бе последната проверка за Нестор Ел Маестро и неговите футболисти в Турция. Равносметката - две победи и две поражения. Преди това пък в България "армейците" надделяха с 5:3 над Литекс. На 10 февруари ЦСКА представя отбора срещу втородивизионния Септември София - от 12:30 часа.

В днешната проверка Емануел Шакич бе заменен принудително, като все още няма официална информация от клуба за неговото състояние.

Първо полувреме

Още в третата минута чехите стигнаха до добър шанс, след като с добра комбинация техен играч бе изведен зад отбраната. Кордоба обаче навакса бързо и му отне топката с добра физическа намеса. При положението останаха съмнения за засада, но такава не бе отсъдена. Секунди по-късно отново имаше напрежение пред вратата на Евтимов, но не се стигна до завършващ удар.

Бохемианс продължи да натиска и дори стигна до гол в шестата минута след рикошет след ъглов удар. Попадението обаче не бе зачетено заради нарушение в атака срещу Евтимов.

В деветата минута дойде и първия добър шанс за ЦСКА след хубав изстрел отдалеч на Хайнц, при който противниковият страж се намеси.

9' - 1:0! След дълбока преса българският тим си върна топката с добра намеса на Турицов. След това Матиас Фаетон изведе добре Назон зад противниковата отбрана, а защитник не се намеси добре. Дюкенс овладя, преодоля вратаря и след това стреля в опразнената врата от нетолкова голям ъгъл.

В 13-ата минута Назон отне топката от съперник и напредна с нея за позиция сам срещу вратаря. Нападателят опита отново да излъже стража и да го преодолее, но този път това се очакваше и топката му бе отнета.

В средата на първото полувреме Емануел Шакич получи травма и трябваше да бъде принудително заменен от Улаус Скаршем.

След около половин час игра изненадващо Фернандо Каранга бе изпратен да загрява заедно с другите резерви, въпреки че предварителните информации бяха, че няма да дебютира днес.

В 38-ата минута ЦСКА бе близо до много класен гол. Матей намери с дълго подаване Турицов, а той от фланга центрира в наказателното поле. Там намери Назон, а нападателят завърши с едно докосване от въздуха, но покрай вратата.

Второ полувреме

52' - 2:0! Матиас Фаетон получи отляво по нападението и се надиграваше един на един с опонента. Той постепенно навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл с по-слабия си ляв крак, пращайки топката над стража.

Секунди след това като по чудо резултатът не стана класически. Назон отне и показа добра техника, като се изправи сам срещу стража. Той опита да го прехвърли с техничен удар, но изпълнението му мина покрай вратата.

Пет минути след това и Линдсет се озова сам срещу вратаря и опита да го прехвърли, но този път стражът спаси.

В 68-ата минута Вион изчисти лошо в наказателното поле, което доведе до опасен изстрел, при който обаче появилият се като резерва Бусато се намеси отлично и изби.

Около пет минути след това като по чудо чехите не върнаха едно попадение. От отлична позиция в наказателното поле последва удар, който мина с малко покрай страничния стълб. В ситуацията имаше и рикошет в играч на ЦСКА и последва ъглов удар. След неговото изпълнение се стигна до мощен изстрел, който обаче бе блокиран.

83' - 2:1! Чехите върнаха едно попадение чрез Козак. Той получи непокрит в наказателното поле и стреля покрай Бусато по земя.

В 86-ата минута Шопов проби добре отляво и центрира към Скаршем в наказателното поле. Шведът първо спря на гърди, а след това стреля, но противниковият страж се намеси добре и спаси.

В 90-ата минута Асприля напредна с топка в крака сам срещу вратаря, но в решаващия момент направи тежко докосване и пропиля страхотен шанс, но стражът улови!

СТАРТОВ СЪСТАВ на ЦСКА: Евтимов, Турицов, Матей, Кордоба, Вион, Шакич, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Фаетон, Назон

ПРЕДИ МАЧА

Последната контрола на "червените" в Турция няма да бъде финалната за родния гранд. На 10 февруари в Панчарево столичани ще представят своя състав и ще сложат край на зимната подготовка с приятелски мач срещу Септември София.

"Червените" започнаха подготовката с 5:3 над Литекс в Панчарево, но след това допуснаха две поражения на нула в Турция - 0:2 от Корона (Киелце) и 0:1 от Трактор. На 30 януари обаче тимът на Ел Маестро се "събуди" и удари с 2:0 словашкия Тренчин. Попаденията реализираха Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон.

Опонентът на ЦСКА - Бохемианс, се намира на деветата позиция в чешкия елит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички