Ел Маестро не е доволен само от 1 за края на ЦСКА в Турция: Отговори и за Турицов и Назон


Ел Маестро не е доволен само от 1 за края на ЦСКА в Турция: Отговори и за Турицов и Назон
Снимка: CSKA.BG

7235 0

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори след победата с 2:1 над Бохемианс. Това бе последната контрола за "армейците" в Турция, а специалистът остана доволен от видяното и заяви, че отборът е точно там, където трябва да бъде две седмици преди подновяването.

"Мисля, че контролирахме мача. Генерално бяхме добре организирани. Подобряваме се с всеки ден, с всеки мач. Така трябва да е при подготовка. Създадохме много шансове днес, можехме да вкараме пет гола, трябваше да спечелим с по-голяма разлика, но не всичко може да бъде перфектно.

Мисля, че сме точно там, където трябва да бъдем - 14 дни преди първия мач. Треньорът няма много контрол върху ефективността - дали играчите ще вкарат сами срещу вратаря, или не. Радвам се, че неща, които тренираме, се случват в мача, както и че създаваме тези шансове, надяваме се да сме по-ефективни, когато сезонът бъде подновен.

Още: Десетима от ЦСКА посочиха кои са идолите им във футбола, Бусато избра българин

Защитата започва от нападателите, особено за начина, по който ние играем. Трябва да защитаваме централните си защитници. Днес мисля, че Матей и Кордоба играха за първи път заедно. Бях малко притеснен за това, но се оказа, че няма причина, защото бяха добре.

Всички сме много доволни, че Матей е обратно към добро физическо състояние след тежката контузия. Има нужда от още практика преди да е на 100%, но всички се радваме, че е с нас" - започна Ел Маестро пред "Диема спорт".

Ел Маестро коментира ситуацията с Дюкенс Назон и Иван Турицов

Дюкенс Назон и Улаус Скаршем на подготовката в Турция

Още: Трансфер на друг играч бави преминаването на Назон в Ахмат

За финал наставникът коментира и други теми, сред които Дюкенс Назон и Иван Турицов, които са спрягани с трансфер. Той отговори на въпрос и дали младите ще бъдат отдавани под наем, както и направи финална равносметка на лагера в Турция.

"Надявам се, че те ще бъдат с нас на 18 февруари (бел. ред. Турицов и Назон). Не съм напълно сигурен дали ще преотстъпим млади футболисти в други клубове. Генерално мисля, че младите трябва да играят и че това би било добро решение за тях (бел. ред. да играят под наем).

Имахме доста добра организация, имахме фантастично време, нямахме почти никакви контузии, мисля, че 90% от играчите бяха на линия почти през цялото време" - завърши Ел Маестро.

След седмица "армейците" представят отбора срещу Септември София. Вижте повече и за това как ЦСКА завърши с победа в Турция въпреки многото пропуски, а Назон пак вкара (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички