Сашо Станков: ЦСКА не е фаворит, "кървавият" гол ме мъчи вече 14 години


Сашо Станков: ЦСКА не е фаворит, "кървавият" гол ме мъчи вече 14 години
Снимка: БГНЕС

1934 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Александър Станков разкри, че до ден днешен сънува кошмари с Гонзо. Споециалистът беше начело на "червените", когато Георги Иванов заби паметния "кървав" гол във вечното дерби през 2000 г. Тогава Гонзо продължи да играе, въпреки че имаше рана на главата и цялото му лице беше в кръв, но това не му попречи да вкара. Пред "България Днес" Станков призна, че този двубой е оставил много ярък отпечатък в съзнанието му, който го мъчи и до днес.

"Никога не съм крил, че толкова години след онзи мач продължавам да сънувам кошмари, каза наставникът. - Поне един път в месеца насън се връщам в двубоя и ми се явява Гонзо. Явно онова дерби е оставило траен отпечатък у мен. Тогава Левски ни водеха с 9 точки, но постепенно стопихме преднината им и ако ги бяхме победили, щяхме да станем шампиони. С Гонзо винаги сме били добри колеги, но никога няма да забравя гола му в последните минути на мача. Беше много драматично дерби, отмениха ни чисто попадение. И двата отбора играха уникално, стадионът беше пълен. Напоследък вече няма такива дербита. Дано отново да се възстанови традицията и да виждаме напрежение и драма до края", надява се Станков.

"Именно Георги Иванов факторът, който действа като мотиватор в състава на Левски днес. Ако той не може да вдигне отбора, не виждам кой друг ще го направи. Димитър Димитров е от нашите водещи треньори. Сигурен съм, че отсега си анализира ситуацията при "сините" и работи по зимната селекция. Херо и Гонзо ще бъдат добър тандем и ще възстановят позагубеното реноме на Левски, сигурен е Сашо Станков. Относно предстоящото дерби днес той не вижда изявен фаворит.

"Надявам се победната серия на ЦСКА да продължи. В крайна сметка в тези мачове никога не може да се дават категорични прогнози. Многократно сме били свидетели, че когато единият отбор е във възход, точно тогава прави грешна стъпка. ЦСКА наистина играе добре, логиката показва, че трябва да победи. Но и Левски има своите достойнства. Направиха някои добри мачове, особено срещу Лудогорец. Дано сблъсъкът да бъде интересен за хората и да се съберат повече фенове въпреки студа. ЦСКА не е фаворит. На "Армията" осъзнават това. Няма никакво значение в каква форма се намира Левски, дори и на последно място да е", предупреди Станков, който за последно води Черно море в "А" група. 50-годишният специалист вярва, че ЦСКА има сили да стане шампион.

"Важно е да запазят концентрация и да знаят, че предстоят още много мачове въпреки добрата им преднина. Много пъти сме виждали как такава преднина е стопявана. Играчите на Стойчо Младенов не бива да се успокояват. В никакъв случай и Лудогорец не е отписал титлата. Въпреки че две дини под една мишница трудно се носят. А и мотивацията им за мачовете от "А" група е доста различна", смята Станков. Той разкри, че има предложения за треньор от чуждестранни клубове.

"Имах нужда от почивка. Доста ми се насъбра в последните месеци. В никакъв случай не бездействам, имам разговори с отбори от чужбина. След декември трябва да стане ясно къде ще продължа работа", добави Станков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички