Саша Илич официално бе представен като старши треньор на ЦСКА


Саша Илич официално бе представен като старши треньор на ЦСКА
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3037 0

Днес (08.06) на пресконференция на стадион "Българска армия" бе представен новият треньор на ЦСКА Саша Илич. Той отговори на редица на журналистически въпроси, започвайки с това, че е бил потърсен за първи път от клуба в края на месец февруари. Този факт е доста интересен, тъй като по това време Стойчо Младенов все още бе на "Армията"!

„Първият контакт осъществих в края на февруари. Все още бях треньор на Чукарички. Беше чест за мен, че голям отбор се интересува от мен. ЦСКА е имал много треньори и футболисти от Сърбия, които ми казаха положителни неща за тях. Когато разтрогнах с Чукарички, разговорите станаха по-интензивни. Обещавам много работа, да се посветим на всичко, което правим и след това ще видим какво сме постигнали“, заяви сръбският специалист относно предварителните разговори с ЦСКА.

„За условия се говори накрая, винаги се боря за по-предни места и това беше моето условие да започна в ЦСКА. Ще работим постепенно, крачка по крачка. Имаме добра основа. Все пак това е най-големият отбор в България. Трябва да подсилим отбора във всички линии, ако искаме да постигнем повече успехи от миналите години. Трябват ми играчи, които правят разликата, не ми трябва голяма бройка. Сигурно нямаме да имаме достатъчно време, за да се подготвим за първия официален мач“, сподели Илич.

„Ще имам постоянни разговори с футболистите, няма да търся оправдания. Кайседо е най-добрият футболист на ЦСКА. Сигурно има оферти към него. Той е с националния си отбор и ще се присъедини към нас в Австрия. Това е което знам“.

„Аз много обичам да работя с млади играчи, с тях трябва да се работи постепенно. Те са пълни с желание, мотивирани. Не се страхувам да гласувам доверие на някои от тях да бъдат титуляри, стига да покажат, че могат да оправдаят доверието ми. Шопов е млад футболист, направил е впечатление в България, но в Холандия не е играл много. Много талантлив играч е и трябва да се работи с него.

Лазар Туфегджич е поливалентен играч, представи се на много добро ниво в Сърбия през последните сезони, смятам че ще оправдае очакванията към него от щаба и ръководството. За треньора е най-добре е да дойде преди подготовката, за да може да я проведе според своите виждания и да наложи своите идеи“ каза Саша Илич за двете нови попълнения на ЦСКА и защо е заел треньорския пост чак сега.

„За Бусато най-меродавното мнение е това на Стоян Колев, който е треньор на вратарите. Той ще се върне днес и ще говорим с него. Не е приятно напрежението между феновете и ръководството. Играл съм в големи отбори и няма как да се постигнат резултати, ако я няма връзката между фенове, треньор и ръководство. Аз ще се опитам да върна феновете с добра игра и резултати.

Няма значение дали даден футболист е българин и чужденец. Не се страхувам да налагам млади играчи, стига да ми покажат, че мога да разчитам на тях. Митко Евтимов води преговори с ръководството, договорът му не е изтекъл. Ще има голяма конкуренция на вратарския пост, Алекс Божев, който беше на европейско първенство, също ще е опция“, разкри бившият играч на Партизан.

"Наясно сме с доминацията на Лудогорец в последните 10 години, но ние ще опитаме да нарушим тяхната доминация. Ще направим каквото трябва и каквото зависи от нас. Ние сме голям отбор, който винаги се бори за трофеи.

Все още не сме обсъждали въпроса с медийната политика, отворен съм за работа с медиите. Както виждате говорим си вече половин час.

Знам, че в ЦСКА често се сменят треньори и се надявам, че аз съм от тези, които няма да си тръгнат бързо. Гледах финала за Купата срещу Левски. Предпочитам всичко, което видях, да го запазя за себе си. Обсъдих каквото видях с моя щаб. Имал съм доста добри треньори в моята кариера – всеки ден можеш да научиш нещо ново. Много зависи каква е селекцията, с която разполагаш – от нея зависи и играта на отбора. Отбор, който се бори за титла, трябва да играе офанзивно, да печели. Това трябва да е стилът на ЦСКА.

Има кадрови проблеми с някои играчи – Митко Митков, Юрген Матей, който се възстановява, Бисмарк е контузен от дълго време, Радослав Живков също е с травма. Надяваме се скоро да можем да разчитаме на всички футболисти, защото всеки играч е важен", отсече сърбинът.

"Фен магазинът е готов от една година, не можехме да вземем разрешително да го поставим. Надявам се до месец да имаме физически фен магазин. Клубът прави всичко възможно, каквото зависи от нас го правим. Ще има абонаментни карти. Маркетингът работи добре. Виждате и новите екипи, ще има и нови екипи. Работи се от година и половина за маркетинга, не е от 10 дни. На два пъти наш екип беше в Италия за срещи с Макрон.

Терените на Панчарево и "Армията" са в превъзходно състояние, кипи усилен труд, всичко приемам с усмивка", заяви Филип Филипов за бъдещия фен магазин на ЦСКА и маркетинга на клуба.

"Говорих с треньори от Сърбия, които са били наставници на ЦСКА. Знаете колко много са били те. Имам право да вярвам. Пълни сме с желание да успеем и нещата да вървят. Говорих с бивши мои съотборници и футболисти, които са останали да живеят в България – събрал съм необходимата информация за себе си. Не обичам да давам големи обещания. Искам крачка по крачка да се работи", завърши Саша Илич.

 Вижте още: Какво каза бивш футболист на ЦСКА за Лазар Туфегчич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички