Саша Илич: Не приемам играчи без хъс, трябва да знаят, че ЦСКА е най-големият клуб в България (ВИДЕО)


Саша Илич: Не приемам играчи без хъс, трябва да знаят, че ЦСКА е най-големият клуб в България (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2319 0

Треньорът на ЦСКА - Саша Илич, говори след загубата във Вечното дерби срещу Левски. Пред клубната телевизия на "армейците" наставникът разкритикува играта на своите възпитаници, като разкри, че поражението все още тежи на всички в клуба.

"Със сигурност на всички нас ни е много тежко след загубата от Левски - и на играчите, и на мен, и на всички фенове. Най-много съжалявам за нашите фенове, защото това е мач, за който живеят всички, а ние не играхме на нивото, на което трябваше. Обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме направили преди мача с Левски", заяви Илич.

"Емоциите не могат да минат така бързо. Когато изгубиш дерби срещу най-големия си съперник, трябва малко повече време. И след мача казах, че единственото хубаво нещо от него, ако изобщо има такова, е, че имаме пауза от 2 седмици. Сега трябва да работим в психологически план с играчите - да пробваме да се вдигнем и да се върнем на победния път. 

Ако искаш да влезеш в дерби мач и да победиш, както искахме ние, не може да го направиш по този начин, както го сторихме. Изобщо не влязохме агресивно - всеки дуел, особено през първото полувреме, беше спечелен от противника. И то не защото имат много по-качествени футболисти, а защото бяха много по-агресивни и дисциплинирани от нас. И това не ми харесва. Всеки може да играе лошо, но трябва да дава максимума от себе си. Аз и моят щаб си извадихме изводи за някои неща и за следващите мачове ще се опитаме да ги променим", допълни още той.

Сърбинът отличи 31-кратния шампион на България като най-големия клуб в страната. Той коментира, че неговите футболисти трябва да бъдат наясно с предизвикателството пред себе си, но и сподели, че е видял липсващия хъс в играта им срещу "сините" в предходните двубои на тима.

"ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на отбора. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да очакват, че ще се бориш за шампионската титла. Не обичам да говоря за себе си, но играех в Сърбия за отбор, който също всяка година се бореше за титлата. Беше много трудно да се играе, защото, ето - каквото и да си направил преди мача с Левски, сега всичко замина", категоричен бе специалистът.

"Целият отбор, и аз като треньор, трябва да са наясно с това. В ЦСКА феновете и обществото очакват победа след победа всяка седмица! Само така можеш да бъдеш конкурент за титлата. В предходните мачове видях голям хъс. Няколкото мачове преди това ги спечелихме именно с хъс и желание за победа. Не заради много по-добри качества, а заради големия ни хъс. Не показахме това в мача с Левски - когато най-много трябваше да покажем това желание за победа, ние не го. 

Случва се и това, всеки има един слаб ден, дори когато е срещу най-големия си съперник. Трудно е, но трябва да продължим напред. С добра работа на тренировките, трябва да вдигнем отбора в психологически план. От друга страна, да покажем някои определени грешки. Най-важното е фактът, че ако не влезеш в мача по правилния начин, има определени последици.

Отново казвам, мога да разбера, когато някой играе слабо, но не приемам някой да не дава 100% от себе си във всеки мач", завърши Саша Илич.

Ето без кои шестима футболисти "армейците" подновиха тренировки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички