Саша Илич категоричен: Бихме не с игра, но с характер!


Саша Илич категоричен: Бихме не с игра, но с характер!
Снимка: Lap.bg

1529 0

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич категорично заяви, че всеки отбор, искащ да се бори за титлата успешно, трябва да умее да печели срещи така, както го стори неговият тим във вторник вечер в Пловдив. 

В много тежка битка с домакините от Локомотив "червените" измъкнаха минимален триумф с 1:0, но успехът запази аванса на столичани пред Лудогорец в класирането (5 точки), макар и с 2 мача повече. 

ЦСКА спечели не с игра, но с характер

Непосредствено след двубоя звездата на тима Амос Юга призна, че ЦСКА не е изиграл най-добрия си двубой, като сходно мнение изрази и Илич. Той обаче е доволен, че неговите възпитаници са спечелили, показвайки характер. 

"Първо това беше един изключително тежък мач и една много важна победа за ЦСКА. Играта не беше на нивото, което очаквахме, но трябва да похваля своите играчи, защото спечелиха срещата с характер. Това е най-важното - когато не играем добре, да можем да печелим мачовете с характер. 

"Много е тежко, когато си на чужд терен. Домакините имат подкрепа от публиката и играят много по-добре от това, което показват като гости. До паузата има още 2 мача и, ако искаме да бъдем конкурентни, трябва да спечелим и двата мача. Изобщо няма да ни бъде лесно", отсече Илич. 

Мисли за титлата на "Армията" 

Въпреки че са на върха в класирането, "червените" не мислят за титлата - поне не на този етап от класирането, след като Илич отсече, че е прекалено рано за подобни разговори. 

"Много е рано да се говори за титлата. Има още много мачове до края. След 5 дни имаме тежък мач с Локомотив София, срещу които вече загубихме 2 точки, даже може да се каже, че спечелихме точка с гол в края. Така че трябва да възстановим отбора и да излезем по най-добрия начин срещу "железничарите". В момента мислим само за това. Титла? За това е много рано да се говори", категоричен беше Илич. 

Тема №1 веднага след срещата обаче не беше резултатът, а какво се случва с Мено Кох. Както е известно, защитникът удари много лошо главата си в земята и беше заменен принудително преди края на срещата - ето какво разкри Илич за състоянието на Мено Кох след края на срещата с Локо Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички